34 ελληνικές επιχειρήσεις φωνάζουν ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και βγαίνουν δυναμικά στα Βαλκάνια - Major

34 ελληνικές επιχειρήσεις φωνάζουν ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και βγαίνουν δυναμικά στα Βαλκάνια

34 ελληνικές επιχειρήσεις φωνάζουν ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και βγαίνουν δυναμικά στα Βαλκάνια

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από μικρό αριθμό επιχειρήσεων για να φτάσει σήμερα να αριθμεί 34 επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις αυτές θέλησαν κυρίως μέσω ενός σήματος να μιλήσουν δυνατά για την ελληνικότητα των προϊόντων τους και να τονίσουν ότι η βάση, η παραγωγή και η ιδιοκτησία είναι ελληνική. Όλο αυτό σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη πως η Ελλάδα δεν είναι παρά μια από τις πολλές αγορές… Αρκετές από τις 34 αυτές επιχειρήσεις είναι από τις πιο δυναμικές στον κλάδο τους και με σημαντικές επιτυχίες εν μέσω κρίσης.

Όπως διαβάζουμε, η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ σχεδιάζει την κοινή προώθηση των προϊόντων των επιχειρήσεων αυτών σε λιανεμπορική αλυσίδα στα Βαλκάνια, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει και σε άλλες χώρες ή ακόμη και στην εγχώρια αγορά. Στα σχέδια μάλιστα της αστικής μη κερδοσκοπικής αυτής πρωτοβουλίας είναι οι συνέργειες και σε επίπεδο υπηρεσιών όπως για παράδειγμα κοινά συμβόλαια χρηματοδοτικής μίσθωσης για αυτοκίνητα ή συνεργασίες σε δίκτυα διανομής.

Μέλη σήμερα είναι οι εξής επιχειρήσεις: Agrino, ΕΨΑ, Νιτσιάκος, Λουξ, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Ζαγόρι, Μέγα, Ήλιος, Νήσος, ΑΓΑΝ, Βίκος, Αναψυκτικά Φλώρινας Δινάκη, Brava, ΕΖΑ, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, Κύκνος, Hellaw Frost, Petrou Nuts, ΠΑΚΟ, Captain’s , Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Αυγά Βλαχάκη, Χαΐτογλου, Galenica, Camper – Gaz, Μανδρέκας, Χρυσά Αυγά, Cretan Olive Mill.

Συνολικά οι επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιούν τζίρο 1 δισ. ευρώ περίπου και διαθέτουν 64 εργοστάσια παραγωγής σε όλη την Ελλάδα. Ας σημειώσουμε δε, πως απασχολούν περί τους 4.390 εργαζόμενους ενώ στην αγορά κυκλοφορούν 2.510 κωδικοί προϊόντων τους…

Share This