Άλαν Μπιν: απεβίωσε ο τέταρτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι – Major

Άλαν Μπιν: απεβίωσε ο τέταρτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι

Άλαν Μπιν: απεβίωσε ο τέταρτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι

Σε ηλικία 86 ετών απεβίωσε χθες (26/5) ο αστροναύτης Άλαν Μπιν, ο τέταρτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη. Η ανακοίνωση έγινε από την οικογένειά του. Ο Άλαν Μπιν απεβίωσε μετά από σύντομη ασθένεια που παρουσίασε πριν από μερικές εβδομάδες. Την είδηση του θανάτου του έδωσε στη δημοσιότητα και η NASA.

Ο Άλαν Μπιν γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου 1932 στο Γουίλερ του Τέξας. Είχε πάει δύο φορές στο διάστημα. Το 1969 με την αποστολή του Apollo 12 όπου και περπάτησε στη Σελήνη αλλά και 4 χρόνια αργότερα ως διοικητής του δεύτερου πληρώματος που πήγαινε στον πρώτο διαστημικό σταθμό των ΗΠΑ, τον Skylab. Μάλιστα τότε σημείωσε και ρεκόρ παραμονής και διάρκειας πτήσεων, αφού συμπλήρωσε περισσότερες από 59 ημέρες και 39.268.000 χιλιόμετρα.

Το 1981 ο Άλαν Μπιν συνταξιοδοτήθηκε και αφοσιώθηκε στη ζωγραφική. Τα θέματα των έργων του συνδέονται με τις διαστημικές του κατακτήσεις. «Όλοι οι καλλιτέχνες έχουν τη Γη στη Φαντασία τους ως πηγή έμπνευσης. Εγώ έχω τη Γη και την φαντασία μου και είμαι ο πρώτος που έχει επίσης το φεγγάρι», είχε δηλώσει το 1994 στους New York Times.

Share This