Αμετανόητη Χριστοδουλοπούλου: «Είπα τη φράση "λιάζονται" απόλυτα συνειδητά» - Major

Αμετανόητη Χριστοδουλοπούλου: «Είπα τη φράση “λιάζονται” απόλυτα συνειδητά»

Αμετανόητη Χριστοδουλοπούλου: «Είπα τη φράση “λιάζονται” απόλυτα συνειδητά»

Το 2015 η τότε υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου είχε πει ότι «Οι μετανάστες λιάζονται στην Ομόνοια». Η διατύπωσή της αυτή συζητιέται έκτοτε ενώ δεν αποκλείεται και να αποτελεί τη φράση που χαρακτηρίζει τον πολιτικό της βίο. Αν είχατε την παραμικρή ελπίδα ότι άλλο ήθελε να πει και μπερδεύτηκε, μην την έχετε.

Όπως απάντησε η κυρία Χριστοδουλοπούλου σε σχετική ερώτηση του Θανάση Νιάρχου για τα ΝΕΑ. «Είπα τη φράση “λιάζονται” απόλυτα συνειδητά και παρ’ όλη την επίθεση που έχω δεχθεί, αν μου έκαναν την ίδια ερώτηση, θα επαναλάμβανα ακριβώς το ίδιο, γιατί απέδιδε αυθεντικά ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν δικαίωμα στο δημόσιο χώρο όπως όλοι μας. Είχαν έρθει στην πατρίδα μας προκειμένου να ζητήσουν καταφύγιο ή εδώ ή στην Ευρώπη, κι ό,τι έπρεπε όχι απλά να τους ανεχτούμε αλλά να τους καλοσωρίσουμε»

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε μεταξύ άλλων ότι τη συγκεκριμένη φράση την είπε σε ένα πρωινό «που δημοσιογραφικά ρεπορτάζ είχαν αρχίσει να υποδαυλίζουν αυτά τα αισθήματα που όλοι πρέπει να προσπαθούμε να τα γλυκάνουμε, τότε λοιπόν γινόταν προσπάθεια να καλλιεργήσουν ένα αίσθημα φόβου λέγοντας ότι όλοι οι μετανάστες έχουν μαζευτεί στην Ομόνοια κι ότι μας “έπνιξαν”. (…)Το Προσφυγικό άρχισε να ταυτίζεται συλλήβδην με την τρομοκρατία {…} αν και αποδείχθηκε ότι οι δράστες δεν ήταν πρόσφυγες, αλλά Γάλλοι πολίτες δεύτερης και τρίτης γενιάς.»

Share This