Αρνό Μπελτράμ: ο αντισυνταγματάρχης ήρωας πέθανε για τη Γαλλία – Major

Αρνό Μπελτράμ: ο αντισυνταγματάρχης ήρωας πέθανε για τη Γαλλία

Αρνό Μπελτράμ: ο αντισυνταγματάρχης ήρωας πέθανε για τη Γαλλία

Ο Αρνό Μπελτράμ πέρασε στην Ιστορία της Γαλλίας με τραγικό τρόπο. Ο αντισυνταγματάρχης της γαλλικής χωροφυλακής παραδόθηκε στον ένοπλο τρομοκράτη προκειμένου εκείνος να απελευθερώσει ομήρους, κατά τις επιθέσεις που έγιναν χθες Παρασκευή (23/3) στη νοτιοδυτική Γαλλία στο όνομα του ISIS.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ «Ο αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ μας άφησε. Πέθανε για την πατρίδα. Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του».

Η χθεσινή επίθεση στο supermarket Super U στη νοτιοδυτική Γαλλία θυμίζει εκείνη που πραγματοποιήθηκε το 2015 σε εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι. Οι πελάτες του Super U στην πόλη Τρεμπ κρύφτηκαν στην αποθήκη-ψυγείο προκειμένου να σωθούν την ώρα που ένας από αυτούς, ο Κριστιάν Γκιμπέρ βρισκόταν να απειλείται με μαχαίρι από κάποιον που φώναζε στα αραβικά «Ο Θεός είναι μεγάλος»… «Κάποια στιγμή με πρόσεξε και μου επιτέθηκε με το μαχαίρι, φαντάζομαι επειδή δεν είχε άλλα πυρομαχικά» είπε ο Γκιμπέρ στο πρακτορείο Reuters. «Μετά, κοίταξα πίσω μου και δεν ήταν πια εκεί, έτσι ξεγλίστρησα από την έξοδο κινδύνου. Όταν έφτασε η αστυνομία, τους είπα πού βρισκόταν». Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στο supermarket. Λίγο νωρίτερα ο δράστης, ο 26χρονος Ρεντουάν Λακντίμ, είχε σκοτώσει άλλον έναν στη γειτονική πόλη Καρκασόν, για να του κλέψει το αυτοκίνητο. Όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο κατάστημα, ο ένοπλος κρατούσε όμηρο μόνο ton 45χρονο αντισυνταγματάρχη της χωροφυλακής, τον Αρνό Μπελτράμ ο οποίος τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Share This