Έρευνες στα γραφεία της Cambridge Analytica – Λογοδοτεί και ο Ζούκερμπεργκ – Major

Έρευνες στα γραφεία της Cambridge Analytica – Λογοδοτεί και ο Ζούκερμπεργκ

Έρευνες στα γραφεία της Cambridge Analytica – Λογοδοτεί και ο Ζούκερμπεργκ

Έρευνα στα γραφεία της Cambridge Analytica ξεκινούν άμεσα οι υπηρεσίες που έχουν αναλάβει την προστασία των προσωπικών δεδομένων μετά από σχετική άδεια των βρετανικών δικαστικών Αρχών. Το αίτημα της εταιρείας ICO εγκρίθηκε από Ανώτατο Δικαστήριο, με εκπρόσωπο της εταιρείας να δηλώνει πως είναι ικανοποιημένοι με την απόφαση του Δικαστή και σκοπεύουν να εκτελέσουν το ένταλμα άμεσα.

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Εμπορίου και Ενέργειας της Βουλής των Αντιπροσώπων κάλεσε επισήμως τον CEO του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ να εξηγήσει πώς κατέληξαν τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών στην Cambridge Analytica και γιατί η Facebook ως εταιρεία δεν ενήργησε για την προστασία τους. Στη ακρόαση θα εξεταστεί ο τρόπος που αυτά συλλέχθηκαν και πωλήθηκαν, ωστόσο παραμένει άγνωστο πότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή, αφού το Κογκρέσο διακόπτει για 2 εβδομάδες τη λειτουργία του λόγω εαρινών διακοπών.

Όλα αυτά την ώρα που όλο και μεγαλύτερη απήχηση φαίνεται να έχει η εκστρατεία #DeleteFacebook με πολλά διεθνή Μέσα να δίνουν οδηγίες στους αναγνώστες τους για την μόνιμη και οριστική διαγραφή του προφίλ τους στο Facebook και με την εταιρεία να χάνει 50 δισεκατομμύρια δολάρια μετά από την πτώση της μετοχής της.

Στους επίμονους εκπροσώπους του κινήματος #DeleteFacebook είναι και ο συνιδρυτής της εφαρμογής WhatsApp, Μπράιαν Άκτον ο οποίος αποχώρησε από την WhatsApp στα τέλη του 2017 όταν η εταιρεία του εξαγοράστηκε από την Facebook έναντι 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2014. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Άκτον είπε «Έφτασε ο καιρός. Διαγράψτε το Facebook».

Share This