Φωτογραφίζοντας τον Μαραθώνιο της Αθήνας - Major

Φωτογραφίζοντας τον Μαραθώνιο της Αθήνας

Φωτογραφίζοντας τον Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο 35ος Μαραθώνιος Αθηνών, ο αυθεντικός αποτελεί Ιστορία. Χθες, 12 Νοεμβρίου 2017, για μία μέρα, η Ελλάδα δεν ήταν Ελλαδίτσα, ούτε η Αθήνα μια γκρίζα και μουντή πόλη αλλά το κέντρο του δρομικού κινήματος όλου πλανήτη.

photo: Μάριος Σκλιάς

Οι συμμετοχές σε όλες τις διαδρομές (Μαραθώνιος, αγώνες 5, 10, 3 χιλιομέτρων, Special Olympics, αγώνας για μικρά παιδιά)  της διοργάνωσης ξεπέρασαν τις 51.000,00.

photo: Μάριος Σκλιάς

Στην κλασσική διαδρομή των 42 χιλιομέτρων (Μαραθώνας –Καλλιμάρμαρο) έτρεξαν περίπου 18.000,00 δρομείς. Οι 10.00,00, κατά προσέγγιση,  από αυτούς ήταν Έλληνες και οι 8.000,00 ήταν από άλλες χώρες. Η Αθήνα υποδέχθηκε ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου για να συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Έτσι η Αθήνα μετατρέπεται σε μια πολύχρωμη πρωτεύουσα και μας προσφέρονται εικόνες που μόνο ένας Μαραθώνιος μπορεί να μας δώσει.

Το brand name Μαραθώνιος Αθηνών είναι πολύ ισχυρό και τα επόμενα χρόνια υπάρχουν οι δυνατότητες ώστε ο Μαραθώνιος της Αθήνας να αυξήσει ακόμα περισσότερο τον αριθμό των συμμετοχών και να φτάσει σε μέγεθος τους Μαραθωνίους των μεγάλων πόλεων της Ευρώπης, όπως του Παρισιού, του Λονδίνου ή του Βερολίνου.

Η εμπειρία της συμμετοχής σε έναν Μαραθώνιο είναι κάτι το μοναδικό και τα συναισθήματα μετά τον τερματισμό των 42 χιλιόμετρων και της υπερπροσπάθειας είναι κάτι το απερίγραπτο. Ο Μαραθώνιος μας θυμίζει τι μπορεί να καταφέρει αν θέλει και προσπαθήσει συστηματικά ένας απλός άνθρωπος και  ότι υπάρχουν στην ζωή πολύ σημαντικότερα πράγματα από τα δελτία ειδήσεων και την πολιτική επικαιρότητα, ο υγιής αθλητισμός είναι ένα από αυτά. Ο Μαραθώνιος εκφράζει τις ευγενέστερες αξίες του ανθρώπινου πολιτισμού.

Αν έχεις χάσει την πίστη σου στο ανθρώπινο είδος, πήγαινε να παρακολουθήσεις έναν Μαραθώνιο” Κάθριν Σβίτσερ, νικήτρια Μαραθωνίου Νέας Υόρκης – 1974.

 

 

Share This