Γιάννης Μπουτάρης: «Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα» – Major

Γιάννης Μπουτάρης: «Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα»

Γιάννης Μπουτάρης: «Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα»

Λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους Πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.» Ακόμη, στο site Thestival.gr ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: «Οι εξετάσεις μου είναι καλές. Για προληπτικούς λόγους οι γιατροί θέλουν να περάσω στο νοσοκομείο το βράδυ. Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα, αλλά δεν θέλω να κάνω άλλες δηλώσεις σήμερα».

Σχετικά με το αν γνωρίζει ποιοι ήταν εκείνοι που τον χτύπησαν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε «Δεν πρόσεξα ποιοι ήταν. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε η ιστορία, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Παντού με χτύπησαν. Ήταν κάμποσοι. Με χτυπούσαν παντού. Κλωτσιές μπουνιές, τα πάντα. Αυτοί δε νομίζω ότι ήταν Πόντιοι. Με τους Πόντιους έχω καλή σχέση».

Την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη καταδίκασαν οι εκπρόσωποι των τριών Ομοσπονδιών των Ποντίων με κοινή δήλωση: «Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση. Ακραία στοιχεία, δράστες της επίθεσης, ουδεμία σχέση έχουν με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο. Αναφέρουμε ότι μέλη της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τον δήμαρχο»

Share This