Η Brevan Howard επενδύει στην Ελλάδα 500 εκατ. δολάρια - Major

Η Brevan Howard επενδύει στην Ελλάδα 500 εκατ. δολάρια

Η Brevan Howard επενδύει στην Ελλάδα 500 εκατ. δολάρια

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, η Brevan Howard, ένα μεγάλο hedge fund (επενδυτικό ταμείο) σχεδιάζει να επενδύσει στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το σχέδιο της Brevan Howard αφορά την δημιουργία δύο νέων κεφαλαίων ύψους 500 εκατ. δολαρίων.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η βιομηχανική παραγωγή αυξάνεται ενώ και οι προβλέψεις για τη μεταποίηση προμηνύονται καλές. Κάπως έτσι, αυξήθηκε και η διάθεση ανάληψης κινδύνου για τα ελληνικά στοιχεία ενεργητικού. Παρ’ όλα αυτά η εφημερίδα δεν παραλείπει να επισημάνει πως αξίζει βεβαίως σεβασμός στις στερήσεις του ελληνικού λαού αλλά οι αγορές ελάχιστα ως τώρα έχουν ανταμείψει τα στοιχεία ενεργητικού. Μπορεί ο δείκτης του Χρηματιστηρίου να έκανε κάποιο ράλι αυτή τη χρονιά, ωστόσο δεν κατάφερε και να συμβαδίσει με τον δείκτη μετοχών MSCI για την Ευρώπη ή για τις αναδυόμενες αγορές. Ας σημειώσουμε εδώ ότι δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως τα ελληνικά ομόλογα σημειώνουν ράλι σε επίπεδα προ του προγράμματος διάσωσης εφόσον η Ελλάδα πέτυχε συμφωνία με τους δανειστές και ολοκλήρωσε την ανταλλαγή ομολόγων την προηγούμενη εβδομάδα.

Το σχέδιο της Brevan Howard συνιστά την επένδυση ύψους 500 εκατ. δολαρίων από τον Φεβρουάριο του 2018 σε ακίνητα και εισηγμένες μετοχές. Όπως καταλήγει το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times «Παρά την ανάκαμψη της Ελλάδας, η πιθανότητα ενός «πυρετού» ανοίγματος ελληνικών κεφαλαίων φαίνεται μικρή. Οι αγορές κεφαλαίων της, που σήμερα κατατάσσονται ως αναδυόμενες, έχουν ακόμη αρκετή ανηφόρα για να ανακτήσουν τα υψηλά προ της κρίσης επίπεδα».

Share This