Η Heineken αποσύρει διαφήμιση μετά από καταγγελία ότι ήταν ρατσιστική – Major

Η Heineken αποσύρει διαφήμιση μετά από καταγγελία ότι ήταν ρατσιστική

Η Heineken αποσύρει διαφήμιση μετά από καταγγελία ότι ήταν ρατσιστική

Μετά από πολλά παράπονα ότι η διαφήμισή της light μπίρας Heineken ήταν ρατσιστική, η εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει την συγκεκριμένη διαφήμιση. Συγκεκριμένα, η διαφήμιση έδειχνε έναν μπαρμαν να τσουλάει ένα ανοιγμένο μπουκάλι light μπίρας πάνω στη μπάρα, προκειμένου αυτό να περάσει κάτω από τα πόδια ενός μαύρου άνδρα αλλά και να προσπεράσει διάφορους άλλους μαύρους παρευρισκόμενους για να καταλήξει μπροστά σε μια ανοιχτόχρωμη γυναίκα. Το μήνυμα “Sometimes lighter is better”, παρερμηνεύθηκε, με αποτέλεσμα να θεωρείται πως υπονοεί «ανοιχτόχρωμο» μια και η γυναίκα ήταν ανοιχτόχρωμη και όχι «πιο ελαφριά» μπίρα.

Ο star της hip-hop, Chance the Rapper, με ένα post στο twitter του είπε πως η διαφήμιση είναι φρικτά ρατσιστική. Η Heineken απέσυρε τη διαφήμιση λέγοντας πως παρότι η διαφήμισή της εννοούσε την πιο ελαφριά έκδοση της μπίρας, δεν πρόσεξαν ότι κάποιος θα μπορούσε να το πάρει με την άλλη έννοια.

Η Heineken απέσπασε σοβαρούς επαίνους την περασμένη χρονιά για τις διαφημίσεις της με το μήνυμα “Open your World”, που έδειχναν ανθρώπους από διάφορες χώρες του κόσμου να συζητούν μεταξύ τους.

Share This