Η σύντομη παραμονή της Kate Middleton στο μαιευτήριο και ο χαρακτηρισμός του μωρού ως… «γουρουνόπουλο» – Major

Η σύντομη παραμονή της Kate Middleton στο μαιευτήριο και ο χαρακτηρισμός του μωρού ως… «γουρουνόπουλο»

Η σύντομη παραμονή της Kate Middleton στο μαιευτήριο και ο χαρακτηρισμός του μωρού ως… «γουρουνόπουλο»

Η Kate Middleton έφερε χθες στον κόσμο το 3ο παιδί της. Ένα υγιές αγοράκι περίπου 3.800. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η Kate γέννησε στις 11.00 ώρα Λονδίνου και 7 ώρες μετά έφευγε από το μαιευτήριο για να επιστρέψει μαζί με το μωρό της στο Παλάτι του Κένσινγκτον. Στη χώρα μας αυτό θα ήταν εξωπραγματικό ακόμα και για μια γυναίκα που γέννησε φυσιολογικά και όλα πήγαν άψογα. Προφανώς και η Δούκισσα του Κέμπριτζ έχει στο Παλάτι ολόκληρο επιστημονικό προσωπικό στη διάθεσή της, ώστε να είναι βέβαιο πως οποιαδήποτε επιπλοκή θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί, όμως 7 ώρες είναι εξαιρετικά μικρό διάστημα για κάτι τέτοιο.

Ίσως και όχι, αν αναλογιστεί κανείς ότι στη Βρετανία, οι μητέρες κάθονται στο μαιευτήριο μιάμιση μόνο μέρα μετά τον τοκετό. Η Βρετανία είναι η χώρα με τη μικρότερη νοσοκομειακή διαμονή μετά τον τοκετό από όλες τις χώρες υψηλού εισοδήματος. Στις ΗΠΑ οι γυναίκες που γεννούν με φυσιολογικό τοκετό, μένουν στο μαιευτήριο περίπου δύο 24ωρα.

Το 2013, όταν η Kate Middleton έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, το Πρίγκιπα George έμεινε στο μαιευτήριο ένα βράδυ. Το 2015, όπου γέννησε την Πριγκίπισσα Charlotte έμεινε στο μαιευτήριο μόλις 10 ώρες. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα “The Guardian” η Louise Silverton, διευθύντρια της μαιευτικής Royal College of Moms «Η διάρκεια παραμονής μιας μητέρας στο νοσοκομείο ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες της. Οι μαίες πρέπει να βεβαιωθούν ότι οι γυναίκες μπορούν μετά τον τοκετό να επιστρέψουν στο σπίτι. Εφόσον μια γυναίκα έχει και την απαραίτητη υποστήριξη με την επιστροφή της στο σπίτι – επίσκεψη μαίας σε καθημερινή βάση έως και 6 ώρες μετά τη γέννηση του μωρού- τότε δεν υπάρχει λόγος να κάθεται στο μαιευτήριο.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η αναφορά της Kay Burley από το Sky News, που μιλώντας για το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας το αποκάλεσε «γουρουνόπουλο» πιθανότατα λόγω του βάρους του. Ο μικρούλης πρίγκιπας είναι ελάχιστα βαρύτερος από τα αδέλφια του αλλά σίγουρα όχι το βαρύτερο βασιλικό βρέφος, αφού τον τίτλο αυτό έχει η 15η σε σειρά διαδοχής του θρόνου Savannah Philips, που είναι το βαρύτερο βασιλικό μωρό των τελευταίων 100 χρόνων.

Η Savannah Phillips είναι η 15η σε σειρά διαδοχής του θρόνου και το βαρύτερο ως σήμερα βασιλικό μωρό…

Share This