Καμμένος για Σκοπιανό: «Δεν θα ψηφίσουμε κανένα όνομα με όρο Μακεδονία» – Major

Καμμένος για Σκοπιανό: «Δεν θα ψηφίσουμε κανένα όνομα με όρο Μακεδονία»

Καμμένος για Σκοπιανό: «Δεν θα ψηφίσουμε κανένα όνομα με όρο Μακεδονία»

Κάθετος στο ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος. «Εμείς δεν θα ψηφίσουμε κανένα όνομα, ούτε γκόρνα, ούτε νόβα. Δεν θα συμφωνήσουμε κανένα όνομα σύνθετο με τον όρο Μακεδονία. Από τη στιγμή που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία θα είναι αλυτρωτικό είτε λέγεται κάτω, είτε λέγεται Μακεδονία του Βαρδάρη, πάντα θα είναι Μακεδονία», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας μιλώντας στον Alpha 98,9.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργού, «δεν θα βρεθεί λύση και δεν θα βρεθεί γιατί οι ίδιοι οι Σκοπιανοί έχουν πλάσει έναν μύθο για τη Μακεδονία και δεν αλλάζουν το Σύνταγμα της χώρας τους».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, είπε «Κατάφερε να τους κατεβάσει τα αγάλματα (…) τους έκανε να αποδέχονται ότι είναι ένα σλαβικό έθνος. (…) Η Ελλάδα προχώρησε σε μια διαπραγμάτευση που τους έκανε να υποχωρήσουν σε αρκετές υπερβολές».

Σχετικά με τις εκλογές, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι η καλύτερη στιγμή θα ήταν το Φθινόπωρο αλλά η άποψή του είναι να γίνουν όλες οι εκλογές μαζί, ίσως και τον Μάιο, δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές.

 

Share This