Λέρος: ο πατέρας ομολογεί τους βιασμούς – η τοπική κοινωνία ξέρει… – Major

Λέρος: ο πατέρας ομολογεί τους βιασμούς – η τοπική κοινωνία ξέρει…

Λέρος: ο πατέρας ομολογεί τους βιασμούς – η τοπική κοινωνία ξέρει…

Οργή προκαλεί το έγκλημα με πρωταγωνιστές πατέρα, μητέρα και τα ανήλικα παιδιά τους. Για 4 χρόνια οι δυο γονείς, κάτοικοι της Λέρου, κακοποιούσαν σεξουαλικά το 14χρονο κοριτσάκι τους και το 8χρονο αγοράκι τους. Η οικογένεια έχει έναν ακόμα γιο, ηλικίας 17 ετών με νοητική στέρηση, αλλά και ένα 25χρονο τέκνο που έχει εγκαταλείψει το σπίτι.

Το έγκλημα έγινε γνωστό όταν το 14χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου με ακατάσχετη αιμορραγία. Εξεταζόμενη από Γυναικολόγο και Παιδίατρο, διαπιστώθηκε ο βιασμός της. Το κορίτσι περιέγραψε σε ψυχολόγο τη φρίκη που ζούσε εκείνη και ο 8 ετών αδελφός της. Σύμφωνα μάλιστα με όσα είπε το κορίτσι, η μητέρα της οικογένειας όχι μόνο γνώριζε ότι ο σύζυγός της βιάζει τα παιδιά τους, αλλά συμμετείχε και η ίδια στην σεξουαλική κακοποίησή τους.

Ο πατέρας ήταν υπάλληλος στο Ψυχιατρείο της Λέρου και υπήρχαν στοιχεία που έδειχναν ότι κάτι δεν πάει καλά με τον ίδιο. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος της Λέρου, το παιδί είχε μεταβεί ένα χρόνο πριν, στο Παίδων για παρακολούθηση. «Το γνώριζα αλλά κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες», είπε ο Δήμαρχος υποστηρίζοντας ότι το κορίτσι εμφανιζόταν ιδιαιτέρως αγχωμένο.

Share This