Μαρκ Ζούκερμπεργκ: στο ευρωκοινοβούλιο εξαιτίας του σκανδάλου με τα προσωπικά δεδομένα - Major

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: στο ευρωκοινοβούλιο εξαιτίας του σκανδάλου με τα προσωπικά δεδομένα

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: στο ευρωκοινοβούλιο εξαιτίας του σκανδάλου με τα προσωπικά δεδομένα

Πρόσκληση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Σκοπός είναι να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης μετά το σκάνδαλο με την εμπλοκή της Cambridge Analytica, όπου παραβιάστηκαν τα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook για την προώθηση της προεκλογικής καμπάνιας του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ με μέλη του Ευρωκοινοβουλίου δεν έχει ακόμη οριστεί, ωστόσο ο πρόεδρός του Αντόνιο Ταγιάνι, εξέφρασε την ελπίδα να πραγματοποιηθεί η συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα. «Οι πολίτες μας δικαιούνται μια πλήρη και αναλυτική εξήγηση. Καλωσορίζω την απόφαση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ να εμφανισθεί αυτοπροσώπως ενώπιον των αντιπροσώπων 500 εκατομμυρίων Ευρωπαίων. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», δήλωσε ο Ιταλός πολιτικός.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών σε συνεδρίαση της συνδιάσκεψης των προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο επικεφαλής της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών Γκι Φερχόφσταντ αντέδρασε, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να παρακολουθήσει τη συνάντηση αν αυτή πραγματοποιηθεί πίσω από κλειστές πόρτες. «Πρέπει να είναι μια δημόσια ακρόαση – γιατί όχι στο Facebook Live;». Για ποιον λόγο η συνάντηση δεν γίνεται δημόσια; Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian, αν η συνάντηση ήταν δημόσια ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ πιθανότατα να μην αποδεχόταν την πρόσκληση.

 

 

Share This