Μετά την Βενεζουέλα η Ελλάδα στη μείωση πλούτου την τελευταία 10ετία – Major

Μετά την Βενεζουέλα η Ελλάδα στη μείωση πλούτου την τελευταία 10ετία

Μετά την Βενεζουέλα η Ελλάδα στη μείωση πλούτου την τελευταία 10ετία

Ακόμα μια αρνητική πρωτιά για τη χώρα μας σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η εταιρεία ερευνών New World Wealth σε συνεργασία με την Visual Capitalist. Την δεκαετία 2007-2017 η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα σε απώλεια πλούτου μετά την Βενεζουέλα.

Η Βενεζουέλα μέσα σε αυτήν την οδυνηρή δεκαετία έχασε το 48% του πλούτου της. Η Ελλάδα, δεύτερη στη λίστα, έχασε το 37%! Περίπου στην ίδια κατάταξη είναι και άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που επλήγησαν βαριά από την οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008. Χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία για παράδειγμα, που μοιράζονται την Τρίτη θέση στην κατάταξη με απώλειες 19%. Τέταρτη στη λίστα είναι η Νορβηγία με 17%, γεγονός που οφείλεται στην μείωση των τιμών του πετρελαίου. Πέμπτη η Πορτογαλία με 13% και έκτη η Γαλλία με 11%…

Το Βιετνάμ από την άλλη εξελίσσεται σε κλειδί για την παγκόσμια βιομηχανία, αφού βρίσκεται στην κορυφή των χωρών με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη πλούτου τα τελευταία 10 έτη… με άνοδο 210%!

Θυμίζουμε ότι το 2013 ο Αλέξης Τσίπρας αποθέωνε τον Νικολάς Μαδούρο και είχε τη Βενεζουέλα ως παράδειγμα Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης. «Βρέθηκα για λίγες ώρες στη μακρινή Βενεζουέλα, εκεί όπου ο λαός της Βενεζουέλας, μαζί βέβαια και με άλλους λαούς της Λατινικής Αμερικής έχουν δημιουργήσει ένα παράδειγμα όχι μόνο για τη Λατινική Αμερική, αλλά για τους λαούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη, που αγωνίζονται για δημοκρατία, για κοινωνική δικαιοσύνη και για δικαιώματα», έλεγε τότε. Τον Απρίλιο του 2017 η Βενεζουέλα βρισκόταν σε μια ανθρωπιστική και όχι μόνο κρίση χωρίς προηγούμενο. Πολύ αργά για να συνειδητοποιήσει ο Πρωθυπουργός τι ακριβώς ήταν αυτό που θαύμαζε.

Share This