Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και το μυστήριο του πράσινου τρένου – Major

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και το μυστήριο του πράσινου τρένου

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και το μυστήριο του πράσινου τρένου

Θα μπορούσε να είναι τίτλος μυθιστορήματος αλλά δεν είναι. Τις τελευταίες ώρες μια συζήτηση έχει ανάψει σχετικά με το αν ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε να κάνει το πρώτο του ταξίδι… Όπως φημολογείται ο Κιμ Γιονγκ Ουν πιθανόν βρίσκεται στην Κίνα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε αυτό είναι το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της Βόρειας Κορέας το 2011. Και μάλιστα, προκύπτει λίγο πριν τις ιστορικές του συναντήσεις με τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ένα πλάνο που κατάφερε να πάρει το Nippon TV της Ιαπωνίας, το ιδιαίτερο λαδοπράσινο τρένο με τις κίτρινες γραμμές μοιάζει πολύ με εκείνο με το οποίο ταξίδευσε ο πατέρας του Κιμ, Κιμ Γιονγκ Ιλ όταν επισκέφθηκε την Κίνα το 2011 λίγο πριν τον θάνατό του.

Λίγο νωρίτερα ένα άλλο δίκτυο μετέδιδε ότι ένα ειδικό τρένο που μετέφερε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Κορέας, πιθανόν τον Κιμ Γιονγκ Ουν, εντοπίστηκε στην βορειοανατολική κινέζικη συνοριακή πόλη Dandong. Το Nippon TV έδειξε πλάνο του τρένου να φτάνει στο Πεκίνο τη Δευτέρα.

Κάνοντας αναφορά σε τρεις πηγές, το Bloomberg είπε ότι τη Δευτέρα ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας βρισκόταν στην πρωτεύουσα της Κίνας ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας δεν έχει επιβεβαιώσει την επίσκεψη.

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ λέγεται πως είχε 6 πολυτελή τρένα που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του εντός της Βόρειας Κορέας και συγκεκριμένα για να μετακινείται μεταξύ των 20 σταθμών που είχαν φτιαχτεί αποκλειστικά για εκείνον, σύμφωνα με την Νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Chosun Ilbo το 2009.

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ που απέφευγε να μετακινείται αεροπορικώς, χρησιμοποιούσε τα τρένα του στα σπάνια ταξίδια του στο εξωτερικό όταν δηλαδή επισκεπτόταν την Κίνα, τη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη. Πέθανε από ανακοπή καρδιάς το 2011 κατά τη διάρκεια μετακίνησής του με τρένο…

Ο γιος του απολαμβάνει να χρησιμοποιεί τα τρένα του πατέρα του, τα οποία προστατεύονται από ισχυρή θωράκιση και είναι εξοπλισμένα με δορυφορικά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, αίθουσες συσκέψεων, υπνοδωμάτια και χώρους υποδοχής.

Share This