«Οι πέντε»: ομαδική έκθεση γλυπτικής - Major

«Οι πέντε»: ομαδική έκθεση γλυπτικής

«Οι πέντε»: ομαδική έκθεση γλυπτικής

Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, ώρα 7:00μ.μ. η ομαδική έκθεση γλυπτικής, με τον τίτλο «Οι πέντε».

Η Ιστορικός Τέχνης κυρία Μαρία Σφενδουράκη γράφει για την έκθεση: «Πρόκειται για πέντε νέους γλύπτες, απόφοιτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίοι προέρχονται από το ίδιο εργαστήριο (Γ.Χουλιαρά) και συνδέονται με φιλικές σχέσεις. Συστάθηκαν σε  ομάδα σχετικά πρόσφατα, καθώς τους ενώνουν οι προσωπικές τους  αναζητήσεις  πάνω στη γλυπτική και, συγκεκριμένα, η επιλογή και διαχείριση  του  υλικού, η  πλαστική της φόρμας,  η συνθετική οργάνωση και κλίμακα του έργου, ο ορισμός και η διαμόρφωση του γλυπτικού χώρου.  Δημιουργούν έργα κυρίως από  μάρμαρο, μέταλλο, ξύλο και ανακυκλώσιμα υλικά. Εντάσσουν σε αυτά έτοιμα αντικείμενα, προκειμένου να ενισχύσουν, είτε  σουρεαλιστικά είτε  κριτικά, μια θεματολογία που έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο στις ατομικές και κοινωνικές του διαστάσεις.» 

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι: Ανδρέας Καλακαλλάς, Δημήτρης Κώστας, Στέλιος Παναγιωτόπουλος, Στέφανος Σουβατζόγλου, Δημήτρης Τσιαντζής

Ο γλύπτης Στέλιος Παναγιωτόπουλος μας είπε σχετικά με την έκθεση και το έργο του: «Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ το μέταλλο στα έργα μου. Εντάσσω εξαρτήματα από μηχανικά μέρη στις συνθέσεις που φτιάχνω. Τα δοξάζω. Βλέπω καθαρές γλυπτικές φόρμες στα εξαρτήματα αυτά. Τεχνολογικά τοτέμ με ιερό χαρακτήρα, Η τεχνολογική επανάσταση που σημάδεψε τον 20ο αιώνα, δίνοντας τη σκυτάλη στην ηλεκτρονική εποχή του 21ου αιώνα με αφορά άμεσα και τα στοιχεία αυτά εντάσσω στο έργο μου…»

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, 19.00-22.00 και η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 4 Απριλίου.

Info:

Εικαστικές Αναζητήσεις
Σπευσίππου 21, Κολωνάκι, Αθήνα
210-7221556
Τετάρτη&Σάββατο: 11.00-15.00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 18.00-21.00
 

Share This