Πόσα χρώματα αναγνωρίζουν οι γυναίκες και πόσα οι άντρες; - Major

Πόσα χρώματα αναγνωρίζουν οι γυναίκες και πόσα οι άντρες;

Πόσα χρώματα αναγνωρίζουν οι γυναίκες και πόσα οι άντρες;

Άσπρα κόκκινα κίτρινα μπλε, που λέει και το τραγούδι, άντε και το πράσινο της ομαδάρας και το μαύρο αναγνωρίζουμε οι άντρες. That’s all. Λιγότερα και από τα χρώματα της ίριδας.

Αν θέλετε να τρελάνετε έναν άντρα, ρωτήστε τον τι χρώμα βερνίκι για τα νύχια να προτιμήσετε: «Φούξια, μωβ, πορφυρό, ή μήπως ροζ, αγάπη μου;» Η φράση αυτή περιέχει μία τουλάχιστον άγνωστη λέξη και τη σαφή δυσκολία διαχωρισμού μεταξύ των δήθεν γνωστών λέξεων.

Εκεί που τα πράγματα σκουραίνουν στα αλήθεια είναι όταν ζητάτε τη γνώμη του καλού σας για τις σκιές των ματιών, για τις μάσκαρες etc. Χαμός. Ποια η διαφορά ανάμεσα στο μολύβι νούμερο 35, που είναι κάτι ανάμεσα σε μωβ και σε night blue και στο νούμερο 36, που είναι ξεκάθαρο σκούρο μωβ;

«Αυτή η παπαγαλί μουσελίνα, μου πάει, μωρό μου, ε;». Μια στιγμή γιατί και γω με τόσα φροντιστήρια επί των χρωμάτων (και επί της γυναικείας ιδιοσυγκρασίας), κολλάω.

Αν όμως θέλετε να γελάσετε, μπορείτε να μας περιγράψετε το δίλημμά σας μπροστά στην ανοιξιάτικη κολεξιόν. «Να αγοράσω το τυρκουάζ, ή το τσαγαλί;» Γκλουπς! Δύο άγνωστες λέξεις. Ας αφήσουμε προσωρινά στην άκρη, ότι και σε απλούστερες επιλογές, πχ ανάμεσα σε κόκκινο και μπορντώ θα σαστίσουμε σχεδόν όλοι. Αν μπει στο παιχνίδι η πλούσια χρωματική παλέτα των γυναικών, έναντι της μονοδιάστατης δικής μας, η καταστροφή είναι σίγουρη.

Εκεί που όμως σταματά η λογική είναι στα χρώματα, τύπου ακατανόητο. «Αυτή η παπαγαλί μουσελίνα, μου πάει, μωρό μου, ε;». Μια στιγμή γιατί και γω με τόσα φροντιστήρια επί των χρωμάτων (και επί της γυναικείας ιδιοσυγκρασίας), κολλάω. Δηλαδή ένα χρώμα έχουν οι παπαγάλοι, ώστε να λέγεται παπαγαλί το ρημάδι το χρώμα;;; Ότι χρώμα και να φανταστείς έχουν τα πτηνά αυτά! Άρα, πώς ορίζεις την παπαγαλί μουσελίνα; (μουσλίνα για τους ψαγμένους).

Κλείνω το αρθράκι αδυναμίας του ανδρικού φύλου με την αναγνώριση των διαφορών ανάμεσα στις αποχρώσεις του μπλε. Δεν εννοώ τις προφανείς αποχρώσεις, μπλε, θαλασσί κλπ. Πλήηηζ εξηγήστε μου ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε ελεκτρίκ και στο μπλε του κοβαλτίου! Ανάμεσα στο ραφ και στο ούλτρα μαρίν. Οι απαντήσεις σας στο www.major.gr

Επόμενο άρθρο: «Δεν ξέρω»

Share This