Πτώση μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2000-5 – Νεκρός ο πιλότος - Τι αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα - Major

Πτώση μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2000-5 – Νεκρός ο πιλότος – Τι αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα

Πτώση μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2000-5 – Νεκρός ο πιλότος – Τι αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα

Μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή περίπου 9 μίλια βορειοδυτικά της Σκύρου. Σε εξέλιξη η επιχείρηση εντοπισμού του πιλότου. Στις 15.30 ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο twitter έκανε λόγο για τον θάνατο του πιλότου.

Το μαχητικό Mirage 2000-5 ήταν ο αρχηγός του σχηματισμού των 2 ελληνικών μαχητικών που είχαν αναλάβει την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χειριστής δεν πρόλαβε να δώσει σήμα ή να αναφέρει κάτι σχετικά με την κατάσταση του αεροσκάφους πριν αυτό χαθεί από τα ραντάρ.

 Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας: 

«Αρ. Ανακ. 024/2018

Αθήνα, 12 Απριλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.
Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ».

Γιώργος Μπαλταδώρος: ο άτυχος σμηναγός του Mirage 2000-5

Είχε 940 ώρες πτήσης. Ο άτυχος σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος περνά στην Ιστορία με τον τραγικότερο τρόπο. Υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας ως σήμερα, όταν το Mirage 2000-5 συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

 

 Τι αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα.

H Hurriyet αναφέρει ότι ο ελληνικός Τύπος κάνει λόγο για επιχείρηση αναχαίτισης πριν την πτώση του αεροσκάφους, προβάλλοντας ως πρώτη είδηση στις ηλεκτρονικές εκδόσεις του το συμβάν. «ΈΚΤΑΚΤΟ-Αγνοείται ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος στο Αιγαίο» αναφέρει στο κεντρικό της δημοσίευμα η Sabah.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This