Σας ενοχλεί η μυρωδιά του ιδρώτα; Η απάντηση είναι στις πολιτικές πεποιθήσεις σας – Major

Σας ενοχλεί η μυρωδιά του ιδρώτα; Η απάντηση είναι στις πολιτικές πεποιθήσεις σας

Σας ενοχλεί η μυρωδιά του ιδρώτα; Η απάντηση είναι στις πολιτικές πεποιθήσεις σας

Οι άνθρωποι που έχουν την τάση να γυρίζουν αλλού το πρόσωπό τους για να αποφύγουν την οσμή των ούρων ή του ιδρώτα και άλλων σωματικών οσμών, είναι πιο πιθανό να έχουν δεξιές απολυταρχικές πεποιθήσεις σύμφωνα με έρευνα. Η ομάδα που συμμετείχε στην εν λόγω μελέτη αναφέρει ότι τα ευρήματα υποστηρίζουν την ιδέα ότι το να νιώθει κανείς αηδία μπορεί εν μέρει να θεμελιώσει την κοινωνική διάκριση σε βάρος των άλλων, κάτι έχει τις ρίζες του στην πρωτόγονη τάση του ανθρώπου να μην κολλήσει ασθένειες από άγνωστους ανθρώπους ή ξένα σε αυτόν περιβάλλοντα.

«Πιστεύουμε ότι οι αυταρχικές συμπεριφορές θα μπορούσαν τουλάχιστον εν μέρει να έχουν τις ρίζες τους στην βιολογία», δήλωσε ο Δρ. Jonas Olofsson, συν-συγγραφέας της έρευνας από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και το Σουηδικό Κολλέγιο Προχωρημένης Μελέτης. Ωστόσο, όπως τόνισε, το αίσθημα της αηδίας δεν είναι αμετάβλητο. «Παρότι η απέχθεια είναι ένα πολύ πρωτόγονο συναίσθημα, ριζωμένο στη βιολογική μας επιβίωση, ακόμα κι αυτό μπορεί να αλλάξει».

Μελέτες που έλαβαν χώρα στο παρελθόν έχουν επίσης συνδέσει το αίσθημα αηδίας με τον πολιτικό προσανατολισμό, με κοινή πεποίθηση όλων των ερευνών ότι οι συντηρητικοί έχουν μεγαλύτερη αποστροφή σε απεχθείς εικόνες και οσμές που δεν είναι ευχάριστες…

 

Share This