Σταύρος Τσομπανίδης: ο 24χρονος Έλληνας της λίστας του Forbes – Major

Σταύρος Τσομπανίδης: ο 24χρονος Έλληνας της λίστας του Forbes

Σταύρος Τσομπανίδης: ο 24χρονος Έλληνας της λίστας του Forbes

Το αμερικάνικο περιοδικό Forbes δημοσίευσε και φέτος τη λίστα “30 Under 30” για την Ευρώπη. Με αυτή τη λίστα αναγνωρίζει τους επόμενους ηγέτες σε 10 τομείς της κοινωνίας. Κάθε χρόνο η λίστα αναδεικνύει νέους κάτω των 30 ετών οι οποίοι ξεχωρίζουν στο αντικείμενό τους. Μεταξύ των διακριθέντων και ο 24χρονος Σταύρος Τσομπανίδης, ένας εκ των ιδρυτών της επιχείρησης PHEE.

Η νεοφυής επιχείρηση PHEE, έχει έδρα της την Πάτρα και ξεκίνησε το 2015, όταν ο Σταύρος Τσομπανίδης και ο Δρ. Νικόλαςο Αθανασόπουλος σκέφτηκαν να αξιοποιήσουν τα φύκια που εναποτίθενται στις παράκτιες περιοχές της Ελλάδας. Μετά από 2 χρόνια έρευνας, ανέπτυξαν μια καινοτόμο μέθοδο παραγωγής που αποσκοπεί στην αναγέννηση των νεκρών φύλλων της Ποσειδωνίας, φέρνοντας τα φύκια στην καθημερινή μας ζωή με εναλλακτικό τρόπο. Ποιος είναι ο τρόπος αυτός; Η PHEE δημιουργεί χρηστικά αντικείμενα όπως θήκες για κινητά τηλέφωνα, συσκευασίες πολυτελείας, είδη σπιτιού και ρακέτες θαλάσσης, με τελευταίο δημιούργημα τους σκελετούς γυαλιών σε συνεργασία με την εταιρεία Zylo στην Σύρο.

«Η διάκριση είναι για την ομάδα μας μία μικρή ηθική ικανοποίηση για τα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, με παράλληλο αίσθημα ευθύνης. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε τα φύκια παγκοσμίως γνωστά, προωθώντας τις αρχές της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των αγαθών που βρίσκονται σε αφθονία γύρω μας», επισήμανε ο Σταύρος Τσομπανίδης.

 

Share This