Τέλος και στην Ελλάδα τα πλαστικά καλαμάκια – Major

Τέλος και στην Ελλάδα τα πλαστικά καλαμάκια

Τέλος και στην Ελλάδα τα πλαστικά καλαμάκια

Σε σταδιακή κατάργηση στα πλαστικά καλαμάκια και τους αναδευτήρες προχωρούν οι εταιρείες-μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών. Η ΕΝΕΑΠ εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, οι οποίες εισάγουν και διακινούν το 80% των premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα.

Η απόφαση ελήφθη με αφορμή την ανακοίνωση της Βρετανίας στις 19 Απριλίου ότι απαγορεύει ως το τέλος του 2018 τα πλαστικά καλαμάκια και τους αναδευτήρες ποτών και καφέδων καθώς και τις πλαστικές μπατονέτες. Την ανακοίνωση έκανε στο BBC ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ λέγοντας ότι αποτελεί παγκόσμια επείγουσα ανάγκη εφόσον απειλείται συνεχώς η θαλάσσια πανίδα.

Τα μέλη της ΕΝΕΑΠ παύουν τη χρήση βιοδιασπώμενων πλαστικών στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες με στόχο την σταδιακή κατάργησή τους. «Αναγνωρίζουμε ότι ένα καλαμάκι ή ένας αναδευτήρας ποτών χρησιμοποιείται μόνο για λίγα λεπτά, ωστόσο χρειάζονται πολλά χρόνια για να διασπαστεί ενώ συχνά δεν αποσυντίθεται πλήρως με αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις θάλασσες. Γι’ αυτό, αναλαμβάνουμε δράση προκειμένου να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση της βιομηχανίας, των επαγγελματιών του κλάδου και των καταναλωτών.

Σε περίπτωση που το πλαστικό καλαμάκι ή ο αναδευτήρας είναι σημαντικά για να απολαύσει κανείς το ποτό του, προτείνουμε να χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμες βιοδιασπώμενες εναλλακτικές και θα ενθαρρύνουμε τους συνεργάτες μας προς αυτήν την κατεύθυνση», αναφέρουν τα μέλη της ΕΝΕΑΠ στην σχετική ανακοίνωσή τους.

Share This