Έρευνα: δύσκολο για τους εργοδότες να βρουν προσωπικό με ταλέντο – Major

Έρευνα: δύσκολο για τους εργοδότες να βρουν προσωπικό με ταλέντο

Έρευνα: δύσκολο για τους εργοδότες να βρουν προσωπικό με ταλέντο

Τα ευρήματα της Ετήσιας Διεθνούς Έρευνας Έλλειψης Ταλέντου της ManpowerGroup για το 2018, είναι για προβληματισμό αφού όπως φαίνεται 6 στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας. Πρόκειται για το 61% των εργοδοτών και το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο που καταγράφεται στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια όπου διεξάγεται η έρευνα. Μάλιστα, είναι 16 μονάδες υψηλότερο από το παγκόσμιο που φτάνει το 45%.

Ένας συνδυασμός παραγόντων είναι που δυσκολεύει τους εργοδότες να βρουν το προσωπικό που θέλουν. Η έλλειψη απαιτούμενης εμπειρίας (27%), η έλλειψη τεχνικών δεξιοτήτων (25%), η διαθεσιμότητα υποψηφίων (17%), η προσδοκία υψηλότερης αμοιβής σε σχέση με αυτήν που προσφέρεται (12%) και η έλλειψη προσωπικών δεξιοτήτων (7%).

Ποιες είναι οι 10 θέσεις εργασίας με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης για το 2018

Οι Έλληνες εργοδότες δυσκολεύονται να βρουν το κατάλληλο προσωπικό για να καλύψουν θέσεις στον τομέα των Επαγγελματιών Πωλητών. Ακολουθεί η ειδικότητα του Τεχνίτη η οποία βρισκόταν στην 3η θέση της κατάταξης το 2016. Για πρώτη φορά στη λίστα μπαίνουν ειδικότητες όπως εκείνη των Επαγγελματιών Υγείας και των Εξειδικευμένων Υπαλλήλων Γραφείου.

Πώς αντιμετωπίζεται η έλλειψη ταλέντου;

Η σημαντικότερη στρατηγική για την αντιμετώπιση της έλλειψης ταλέντου στην Ελλάδα, είναι σύμφωνα με το 64% των εργοδοτών, η παροχή επιπρόσθετης εκπαίδευσης και ανάπτυξης του υπάρχοντος προσωπικού. Μια ακόμα στρατηγική για το 49% των Ελλήνων εργοδοτών είναι η προσαρμογή των απαιτήσεων των ρόλων στην επαγγελματική εκπαίδευση και εμπειρία των υποψηφίων. Τέλος, η Τρίτη στρατηγική στην αντιμετώπιση της έλλειψης ταλέντου στην Ελλάδα είναι η ανεύρεση εναλλακτικών μοντέλων εργασίας σε ποσοστό 33%.

 

Share This