Επιστροφή στη φυλακή για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τη Βίκυ Σταμάτη, την Αρετή Τσοχατζοπούλου και άλλους – Major

Επιστροφή στη φυλακή για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τη Βίκυ Σταμάτη, την Αρετή Τσοχατζοπούλου και άλλους

Επιστροφή στη φυλακή για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τη Βίκυ Σταμάτη, την Αρετή Τσοχατζοπούλου και άλλους

Στην φυλακή επιστρέφουν μετά από απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι ένοχοι για την υπόθεση με τις μίζες από τα εξοπλιστικά.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Άμυνας  Άκης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου και οι Αστέριος Οικονομίδης, Γεώργιος Σαχπατζίδης, Κων/νος Αντωνιάδης, Γιάννης Σμπώκος, Γιώργος Κωνσταντάτος και Νίκος Γεωργαλάκης επιστρέφουν στην φυλακή. Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους έχουν ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος από τις ποινές τους και σύμφωνα με τον νόμο Παρασκευόπουλου πρόκειται να αποφυλακιστούν σχετικά σύντομα. Για τον Άκη Τσοχατζόπουλο ωστόσο, δεν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου ή της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Γι’ αυτό και στον πρώην υπουργό Άμυνας το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επιβάλλει 19 χρόνια κάθειρξης.

Εκτός φυλακής παραμένει η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου στην οποία το δικαστήριο επέβαλλε 12ετή κάθειρξη. Ωστόσο, η ίδια έχει εκτίσει τον απαιτούμενο χρόνο της ποινής της και έχει υφ’όρων απόλυση. Για την περίπτωση του επιχειρηματία Οράτιου Μελά αποφασίστηκε κατ’ οίκον περιορισμός καθώς βρίσκεται στο 81ο έτος της ηλικίας του. Εκτός φυλακής επίσης παραμένουν οι Νίκος Ζήγρας, Μαρία Ταλιτά Τσεκούρα, Παναγιώτης Σταμάτης, Νίκος Καρτάζας και Γκούντρουν Μουλντενάουερ.

Share This