Επιστήμονες δημιούργησαν ποντίκια από γονείς του ίδιου φύλου – Major

Επιστήμονες δημιούργησαν ποντίκια από γονείς του ίδιου φύλου

Επιστήμονες δημιούργησαν ποντίκια από γονείς του ίδιου φύλου

Κινέζοι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν τα πρώτα ποντίκια από γονείς του ίδιου φύλου. Πρόκειται για την πρώτη φορά που επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες δημιούργησαν 29 ποντικάκια από 210 έμβρυα, με τα ποντίκια να ενηλικιώνονται και να αναπαράγονται χωρίς να παρατηρείται κανένα πρόβλημα. Αξίζει, ωστόσο, να σημειώσουμε ότι οι επιστήμονες επιχείρησαν να δημιουργήσουν ποντίκια από άρρενες γονείς, τα οποία όμως επέζησαν μόνο λίγες ημέρες ενώ τα ποντίκια που δημιουργήθηκαν από θηλυκούς γονείς επέζησαν και στη συνέχεια αναπαράχθηκαν.

Όπως είναι αναμενόμενο η επόμενη ερώτηση δεν είναι άλλη από το αν αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και στον άνθρωπο. Οι Κινέζοι επιστήμονες επισημαίνουν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αυτή η προοπτική αφού δεν υπάρχει τεχνική ικανή να εφαρμοστεί στον άνθρωπο. Ωστόσο, η έρευνά τους λέει ότι δεν υπάρχουν βιολογικοί φραγμοί στο θέμα της αναπαραγωγής όταν παρεμβαίνει η τεχνολογία και η επιστήμη.

Η εν λόγω έρευνα απαντά και στο ερώτημα των βιολόγων: γιατί είναι απαραίτητος στα θηλαστικά ο ίδιος αριθμός γενετικής συμβολής τόσο από τη μητέρα όσο και από τον πατέρα. Παρόμοιες προσπάθειες είχαν επιχειρηθεί και στο παρελθόν, οι οποίες όμως απέτυχαν, αφού τα νεογέννητα τρωκτικά παρουσίασαν σημαντικότατες ανωμαλίες και γενετικές επιπλοκές.

Share This