Η Άννα της μουσικής - Major

Η Άννα της μουσικής

Η Άννα της μουσικής

Καλεσμένη μου για σήμερα η Άννα Κασιμάτη. Από τον χώρο της μουσικής…

Κορίτσι με σπουδές και πιάνο, φωνή που σε χαϊδεύει τρυφερά, δίγλωσση, μισή Ισπανίδα μισή Κρητικιά, όλες οι ευλογίες της Μεσογείου επάνω της.

Ταυτόχρονα είναι το δυναμικό πλάσμα που κλείνει live σε πρωτοεμφανιζόμενους τραγουδοποιούς, ταξιδεύει με την Μαρία Φαραντούρη στην Ισπανία και αλλού, συνεργάζεται με τον Μανώλη Μητσιά που την αγαπά και την προσέχει σαν παιδί του.

Μια εργαζόμενη νέα γυναίκα σ΄έναν χώρο που χρειάζεται… αντοχές, γνώση και γερό στομάχι.

Είμαι η Αννα Κασιμάτη: Ελληνίδα-Κρητικιά από πατέρα και Ισπανίδα Μαδριλένα από μητέρα.

Αγάπησα τη μουσική: μεγαλώνοντας στις ακτές της Μεσογείου, κοντυλιές και φλαμένγκο από τις γενέτειρές μου και ήταν αδύνατον να μου περάσουν απαρατήρητα.

Το πρώτο τραγούδι που με στιγμάτισε: ήταν το ‘Vienen los Pajaros’ Μίκης Θεοδωράκης, Pablo Neruda. Τα D.N.A.  μου σε σύμπραξη.

Στο σχολείο ήμουν στη χορωδία: οι αγαπημένες ώρες της εβδομάδας. Να πω την αλήθεια όχι τόσο για το ρεπερτόριο όσο για το συναίσθημα του συντονισμού των φωνών και της αρμονίας.

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο της Κρήτης και επιστρέφω: στο βουνό μου, στο Σάρχο ένα χωριό 40 κατοίκων κάθε φορά που χρειάζομαι να ξαναγεννηθώ και να αναπνεύσω. Δεν χρειάζονται συστάσεις για την Κρήτη φαντάζομαι.

Έχω κάνει λιγοστές live εμφανίσεις: αλλά σε απαιτητικό κοινό. Οι εμφανίσεις της χορωδίας πιάνονται;

Για να μπεις στον χώρο της δισκογραφίας και του τραγουδιού: πρέπει να μην υποκύπτεις σε κανόνες. Πόσο μάλλον τώρα που ο χώρος αυτός είναι τόσο βαριά λαβωμένος. Παραμένω αισιόδοξη όμως, θα έρθει μια εποχή που η μουσική θα ανθίσει ξανά και θα έχουμε καταλάβει ότι είναι «είδος πρώτης ανάγκης» και όχι πολυτέλειας. Επενδύω σε αυτό και τώρα κερδίζω τη ζωή μου κάνοντας την παραγωγό με κινητήρια δύναμη αυτήν την πίστη. Αυτός ο ρόλος του παραγωγού που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη να επιστρέψει από εκεί που ξεκίνησε. Ένας παραγωγός να μυριστεί, να ερωτευτεί τη μουσική, το διαφορετικό, να επενδύσει, να ρισκάρει για αυτό που στην προκειμένη περίπτωση ονομάζουμε ελληνικό τραγούδι. Το ελληνικό τραγούδι εξελίσσεται μεταλλάσσεται και ανακυκλώνεται, δείχνει έτοιμο πάλι να αναγεννηθεί μέσα σε αυτήν την εποχή.

Μεγάλες φωνές: πάντα υπήρχαν κ θα υπάρχουν στην Ελλάδα. Δυστυχώς όμως εκτός των λιγοστών εξαιρέσεων η εποχή μας κατασκευάζει περισσότερο τηλεοπτικούς-εικονικούς τραγουδιστές παρά ερμηνευτές.

Η τεχνολογία κάνει καλό κ κακό στη μουσική ανάλογα τον τρόπο που χρησιμοποιείται. Πάρα πολλά και τα θετικά κ αρνητικά. Η δεοντολογία και η αισθητική κάνουν τη διαφορά.

Η πιο συγκλονιστική εμπειρία που είχα ως σήμερα είναι η γέννηση της κόρης μου. Ήμουν 20 χρονών και απολαμβάνω το να μεγαλώνω μαζί  της.

Share This