Η Google τιμά το παντ τάι. Πού θα βρεις όμως το καλύτερο της πόλης; - Major

Η Google τιμά το παντ τάι. Πού θα βρεις όμως το καλύτερο της πόλης;

Η Google τιμά το παντ τάι. Πού θα βρεις όμως το καλύτερο της πόλης;

Ένα από τα πιο γνωστά, εύγευστα και κλασικά πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας τιμά σήμερα (7/11) η Google. To Doodle είναι αφιερωμένο στο παντ τάι…

Παρότι πρόκειται για το πιο διάσημο πιάτο της ταϊλανδέζικης κουζίνας, το παντ τάι έχει τις ρίζες του στην Κίνα ή το Βιετνάμ αφού στην Ταϊλάνδη έφτασε μέσω των εμπόρων και προσαρμόστηκε σχετικά εύκολα στις γευστικές συνήθειες των κατοίκων.

Το παντ τάι είναι ένα πιάτο αποτελούμενο από noodles ρυζιού, ανακατεμένα με τηγανιτό αυγό, αρωματική σάλτσα από ταμάρινδο, ψάρι και γαρίδες. Στα βασικά συστατικά του πιάτου είναι το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τσίλι, η ζάχαρη και τα ψητά φιστίκια. Η εκδοχή της συνταγής με μπουκίτσες από κοτόπουλο είναι αρκετά διαδεδομένη. Ομοίως με καλαμάρι ή καβούρι.

Πού θα βρεις όμως το καλύτερο παντ τάι της πόλης; Στον Πειραιά και συγκεκριμένα στην οδό Νοταρά. To Rouan Thai είναι το πλέον αυθεντικό ταϊλανδέζικο της Αττικής και ίσως της Ελλάδας. Ένα μικρό και κάπως cult εστιατόριο σε ένα δρομάκι του Πειραιά και μάλιστα στην άλλοτε κακόφημη Τρούμπα. Η περιοχή δεν φημίζεται για την ωραία θέα της αλλά το εστιατόρια σε αποζημιώνει με την ποιότητα του φαγητού που προσφέρει.

Ψυχή του εστιατορίου είναι ένας συνταξιούχος  Έλληνας ναυτικός. Ψυχή στην κουζίνα του εστιατορίου όμως είναι η Ταϊλανδή γυναίκα του και η κόρη του η οποία έχει αποφοιτήσει από την βασιλική σχολή μαγειρικής της Ταϊλάνδης. Το παντ τάι θα σας το σερβίρουν συνοδεία θρυμματισμένου ψητού φιστικιού, τσίλι για τους τολμηρούς, ζάχαρης για εκείνους που ξέρουν ότι η φωτιά σβήνει με τη γλύκα και λάιμ για εκείνους που ποθούν έντονες γεύσεις…

Share This