«Μίλησα για τον Richardson πριν από 7 χρόνια. Γιατί η Condé Nast το θυμήθηκε τώρα;» – Major

«Μίλησα για τον Richardson πριν από 7 χρόνια. Γιατί η Condé Nast το θυμήθηκε τώρα;»

«Μίλησα για τον Richardson πριν από 7 χρόνια. Γιατί η Condé Nast το θυμήθηκε τώρα;»

Φαίνεται πως μετά το σκάνδαλο με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις του Χολιγουντιανού παραγωγού Harvey Weinstein, υπάρχει μια παγκόσμια ευαισθητοποίηση σε θέματα όπως αυτό. Κάπως έτσι η Condé Nast όπως φαίνεται από email που διέρρευσε, με απόφαση του εκτελεστικού αντιπροέδρου της James Woodhouse, σταματάει κάθε συνεργασία με τον «αμφιλεγόμενο» φωτογράφο μόδας Terry Richardson, μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. «Η Condé Nast θα ήθελε να μην δουλέψει ξανά με τον φωτογράφο Terry Richardson. Φωτογραφίσεις που έχουν ολοκληρωθεί αλλά δεν έχουν δημοσιευθεί θα πρέπει να διακοπούν και να αντικατασταθούν από άλλο υλικό», αναφέρει ο Woodhouse. Ομοίως και μεγάλα brands από τον χώρο της μόδας, όπως ο οίκος Valentino και Bulgari.

Η δημοσιογράφος Jamie Perk με άρθρο της στον Guardian, θέτει δημόσια το ερώτημα «Εγώ μίλησα ανοιχτά για τον Terry Richardson πριν από 7 χρόνια. Γιατί η  Condé Nast σταματάει τώρα τη συνεργασία μαζί του;»… Η Perk αναφέρει πως είναι η πρώτη που τοποθετήθηκε δημόσια για τον διάσημο φωτογράφο μόδας και το αποδεικνύει δείχνοντας το άρθρο που είχε δημοσιεύσει τότε. Όπως αναφέρει χαίρεται που επιτέλους αποδίδεται δικαιοσύνη έστω και καθυστερημένα και λέει πως σαφέστατα δεν είναι αφελής για να πιστέψει ότι ξαφνικά τα brands ενδιαφέρθηκαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μοντέλων.

«Σκοπός μου δεν ήταν να δω την καριέρα του Richardson να καταστρέφεται», αναφέρει, «Το μόνο που ήθελα ήταν να επαναξιολογήσει τη συμπεριφορά του και να την αλλάξει. Δυστυχώς ο Richardson έχει καταστήσει σαφές ότι δεν ενδιαφέρεται να κάνει αυτή τη συζήτηση. Με δεδομένο αυτό, μόνο μια επιλογή έχουμε. Να ασκήσουμε την όποια δύναμη διαθέτουμε για να βγάλουμε ανθρώπους σαν αυτόν από θέσεις όπου μπορούν να κάνουν κακό. Για εμένα αυτή η δύναμη υπήρξε η φωνή μου…»

Share This