Μπαίνει ο δολοφόνος στο εξώφυλλο; – Major

Μπαίνει ο δολοφόνος στο εξώφυλλο;

Μπαίνει ο δολοφόνος στο εξώφυλλο;

Το γαλλικό περιοδικό Les Inrockuptibles αναστάτωσε πολύ άσχημα τους Γάλλους. Στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του, φιλοξένησε τον τραγουδιστή Bertrand Cantat, που χτύπησε μέχρι θανάτου την σύντροφό του και ηθοποιό Marie Trintignant το 2003.

Ο Cantant καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 ετών και εξέτισε τα 4 χρόνια μετά τα οποία αφέθηκε ελεύθερος. Ο ίδιος χτύπησε επανειλημμένα και βίαια την αγαπημένη των Γάλλων ηθοποιό στο κεφάλι, ενώ περίμενε πολλές πολλές ώρες μέχρι να καλέσει σε βοήθεια. Η Trintignant ξεψύχησε αμέσως μόλις έφτασε στο νοσοκομείο.

Ο δολοφόνος τραγουδιστής αποφυλακίστηκε το 2007 και προσφάτως κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ του. Η απόφαση του περιοδικού να τον φιλοξενήσει στο εξώφυλλό του, έκανε τους Γάλλους να αηδιάσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους στο Twitter.

Λίγο μετά, η γαλλική έκδοση του περιοδικού Elle, απάντησε στο Les Inrockuptibles δημοσιεύοντας μια σελίδα με τη φωτογραφία της ηθοποιού και με τον τίτλο “Au nom de Marie” «Στο όνομα της Marie». «Η Marie Trintignant πέθανε από τα χτυπήματα του Bertrand Cantat. Σήμερα αποτελεί σύμβολο… το πρόσωπό της έχει γίνει εκείνο όλων των γυναικών θυμάτων της βίας των ανδρών. Το πρόσωπο των 123 γυναικών που θανατώθηκαν από τον σύντροφό τους τον περασμένο χρόνο (…) των γυναικών που παρενοχλήθηκαν ή κακοποιήθηκαν. 216.000 καταγγελίες το 2016».

Το γεγονός ότι το εξώφυλλο με τον δολοφόνο συνέπεσε χρονικά με τις καταγγελίες σε βάρος του Harvey Weinstein, επιδείνωσε την κατάσταση. Κάπως έτσι, το περιοδικό Les Inrockuptibles απάντησε στην κριτική με ένα σημείωμα προς τους αναγνώστες του. «Ο πόνος που μπορεί να προκάλεσε αυτό το εξώφυλλο μας έχει αγγίξει βαθιά. Σε όλους εκείνους που πληγώθηκαν, εκφράζουμε την ειλικρινή μας λύπη.

Share This