«160 χρόνια made in Greece»: μια έκθεση για την ελληνική βιομηχανία - Major

«160 χρόνια made in Greece»: μια έκθεση για την ελληνική βιομηχανία

«160 χρόνια made in Greece»: μια έκθεση για την ελληνική βιομηχανία

Η έκθεση «160 χρόνια made in Greece. Βιομηχανία, πρωτοπορία, καινοτομία», εγκαινιάστηκε στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για μια έκθεση που παρουσιάζει την ελληνική βιομηχανία από τις απαρχές ως τις λαμπρές στιγμές και τις ιδιαίτερες πτυχές της.

Άγνωστες ιστορίες πίσω από γνωστά brands που μοιάζει σαν να υπήρχαν ανέκαθεν στη ζωή μας, διαφημίσεις που μετρούν πάνω από μισό αιώνα ζωής κι όμως παραμένουν επίκαιρες, ανέκδοτα περιστατικά και πρωτοπόρα βιομηχανικά βήματα ζωντανεύουν με τη βοήθεια των 800 εκθεμάτων – φωτογραφίες, μηχανήματα, πρώτες ύλες, σπάνια έγγραφα, ντοκουμέντα – αλλά και απολαυστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παράλληλων εκδηλώσεων.

Τρεις ενότητες, οκτώ κλάδοι της ελληνικής βιομηχανίας (μετάλλου, χημικών, οικοδομικών υλικών, ενέργειας, τροφίμων και ποτών, κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, καπνού, επίπλου), περισσότερες από 90 βιομηχανίες, προϊόντα, τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες συναντιούνται στην Τεχνόπολη.

«Αφορμή για την έκθεση «160 χρόνια made in Greece» αποτέλεσε η συμπλήρωση 160 χρόνων από την ίδρυση του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας που από το 1857 έδωσε ενέργεια και φως στην Αθήνα» τόνισε στην επίσημη παρουσίαση στα Μέσα Ενημέρωσης η πρόεδρος της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων Πόπη Διαμαντάκου, σημειώνοντας «σήμερα, αποτελεί ένα σπάνιο –για τα ευρωπαϊκά δεδομένα- ιστορικό μνημείο, καθώς έχει μεταμορφωθεί στον πιο ζωντανό και ανοιχτό σε όλους πολυχώρο πολιτισμού στην καρδιά της πόλης».

«Σε μια περίοδο, στην οποία η ανάπτυξη και η οικονομική ανάκαμψη αποτελούν βασική επιδίωξη και κεντρικό θέμα στη δημόσια συζήτηση, η έκθεση ανοίγει με τον πιο συναρπαστικό τρόπο έναν ενδιαφέροντα διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ελληνικής βιομηχανίας» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εγκαινιάζοντας την έκθεση.

Διάρκεια Έκθεσης: 18 Ιανουαρίου 2018 – 25 Μαρτίου 2018

Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή, 12.00-20.00, Σάββατο & Κυριακή, 11.00-20.00

Γενική είσοδος: 4 ευρώ-Μειωμένο (Άνεργοι, μαθητές 6-18 ετών, φοιτητές): 2,5 ευρώ

 

 

 

 

Share This