21 τα -ως τώρα- θύματα στη Μάνδρα Αττικής - Major

21 τα -ως τώρα- θύματα στη Μάνδρα Αττικής

21 τα -ως τώρα- θύματα στη Μάνδρα Αττικής

Μια ακόμα σορός βρέθηκε κοντά στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας, νωρίς  το πρωί της Τρίτης 21/11. Τα μέχρι τώρα θύματα της βιβλικής καταστροφής στη Μάνδρα Αττικής ανέρχονται στα 21 ενώ οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής αναζητούν δύο ακόμη αγνοουμένους.

Η σορός δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί, ωστόσο εκτιμάται πως πρόκειται για οδηγό φορτηγού από το οποίο χθες εντοπίστηκαν η πινακίδα κυκλοφορίας και αντικείμενα από την καμπίνα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την πινακίδα βρήκε χθες ο πατέρας του 30χρονου αγνοούμενου Σωτήρη Πίνη όπως και τα αντικείμενα από το φορτηγό.

Οι εικόνες από την ευρύτερη περιοχή είναι αποκαρδιωτικές. Άνθρωποι εξουθενωμένοι, χωρίς τα βασικά της διαβίωσης προσπαθούν να περισώσουν ό,τι απέμεινε. Στο φως της μέρας προσπαθούν μέσα στις λάσπες να ξαναστήσουν τις ζωές τους. Τη νύχτα με φακούς και κεριά φυλάνε με βάρδιες ό,τι τους απέμεινε, από τον φόβο των διαρρηκτών. Τις τελευταίες μέρες έχουν συλληφθεί 13 άτομα με κατηγορίες κλοπών μέσα σε σπίτια και καταστήματα.

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι κλειστά και θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Παρασκευή. Η διανομή τροφίμων και εμφιαλωμένου νερού γίνεται από το Δημαρχείο. Άγνωστο το πώς εφοδιάζονται με νερό και τρόφιμα οι πολίτες της Μάνδρας –οι ηλικιωμένοι για παράδειγμα- που δεν μπορούν να φτάσουν ως το Δημαρχείο. Στην πλατεία της περιοχής λειτουργεί πλυντήριο όπου οι πολίτες μπορούν να αφήσουν τα ρούχα τους και να τα παραλάβουν την επόμενη μέρα καθαρά και στεγνά.

 

Share This