26χρονος άνδρας σε κλινική αποτοξίνωσης λόγω Netflix – Major

26χρονος άνδρας σε κλινική αποτοξίνωσης λόγω Netflix

26χρονος άνδρας σε κλινική αποτοξίνωσης λόγω Netflix

Το Netflix μας αρέσει αλλά το πόσο εύκολα θα μπορούσε να αποτελέσει εθισμό είναι θέμα συζήτησης. Όχι για έναν 26χρονο Ινδό όμως, ο οποίος φαίνεται πως κόλλησε πολύ με το Netflix και μάλιστα σε σημείο εθισμού. Την υπόθεσή του ανέλαβε το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Νευροεπιστημών όπου και τον οδήγησε σε κλινική αποτοξίνωσης στην Μπανγκαλόρ.

Ο νεαρός άνδρας σύμφωνα με τη διάγνωση των ειδικών είχε πράγματι εθιστεί στο Netflix και η υπόθεσή του αποτελεί την πρώτη επίσημα καταγεγραμμένη περίπτωση εθισμού από το Netflix. Το θέμα φιλοξένησε η ινδική εφημερίδα “The Hindu” η οποία σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις ψυχιάτρων αναφέρει ότι ο 26χρονος Ινδός έβλεπε Netflix για περισσότερες από 7 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα για 6 ολόκληρους μήνες.

Οι γιατροί του κέντρου αποτοξίνωσης στο οποίο οδηγήθηκε ο νεαρός άνδρας προκειμένου να βρει γιατρειά, είπαν ότι ο νεαρός υποφέρει από πολλά συμπτώματα όπως είναι ο πόνος στα μάτια, οι αϋπνίες, η κόπωση και πολλά ακόμη. Ο Δρ. Manoj Kumar Sharma δήλωσε ότι ο 26χρονος Ινδός εθίστηκε στο Netflix όταν έχασε τη δουλειά του και προκειμένου να δραπετεύσει από την αγχωτική του καθημερινότητα, παρακολουθούσε ταινίες και σειρές. «Ήταν μια μέθοδος για να ξεφύγει. Έτσι μπορούσε να ξεχάσει τα προβλήματά του και να βρει άμεση ευχαρίστηση από αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Share This