Άκυροι γάμοι στη Βαρυμπόμπη από ιερείς… «μαϊμού» – Major

Άκυροι γάμοι στη Βαρυμπόμπη από ιερείς… «μαϊμού»

Άκυροι γάμοι στη Βαρυμπόμπη από ιερείς… «μαϊμού»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», περισσότερα από 50 ζευγάρια τα οποία παντρεύτηκαν την προηγούμενη δεκαετία σε κτήμα στη Βαρυμπόμπη έκαναν άκυρο γάμο χωρίς φυσικά να το γνωρίζουν, αφού οι ιερείς ήταν «μαϊμού», δεν ήταν δηλαδή ιερείς στην πραγματικότητα. Η συγκεκριμένη υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν τα ζευγάρια αυτά αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο. Κατά τη διαδικασία συγκέντρωσης των εγγράφων, ενημερώθηκαν ότι δεν είναι παντρεμένοι!

Παρά το γεγονός ότι οι γάμοι για την Πολιτεία ήταν νόμιμοι και τα ζευγάρια είχαν οικογενειακή μερίδα στους Δήμους όπου ανήκαν, για την Εκκλησία ήταν απολύτως άκυροι. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι 3 ιερείς που τελούσαν τους γάμους δεν είχαν άδεια από την Εκκλησία. Ένας από αυτούς συγκεκριμένα είχε καταδικαστεί για απάτη!

Ο μητροπολίτης Αθηναγόρας ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα το 2010 στη Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο»: «Το πρόβλημα όπως πληροφορήθηκα αφορούσε περισσότερους από 50 γάμους που είχαν γίνει πριν το 2010. Χωρίς να ξέρω ακόμα τι είχε συμβεί όταν ανέλαβα άλλαξα τον κανονισμό ώστε να μην έρχονται ιερείς από άλλες μητροπόλεις γιατί μέχρι τότε πηγαινοέρχονταν διάφοροι. Πληροφορήθηκα ότι ένας από αυτούς που τέλεσαν τους συγκεκριμένους γάμους προερχόταν από την Μητρόπολη Μεγάρων, αλλά είχε παυτεί από τα καθήκοντά του και αντιμετώπισε τη Δικαιοσύνη γιατί εκτός από το εκκλησιαστικό είχε υποπέσει και σε ποινικό αδίκημα. Οι γάμοι αυτοί μπορούν να κριθούν έγκυροι μόνο με δικαστική απόφαση»

Καλό για όσους επιθυμούν να χωρίσουν, κακό για όσους επιμένουν στους «γάμους» τους!

 

Share This