«Αμέτρητοι» στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία – Major

«Αμέτρητοι» στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία

«Αμέτρητοι» στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στην Αθήνα από το 1992. Πολίτες κάθε ηλικίας και με κάθε τρόπο συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Γεμάτη από κόσμο όλων των ηλικιών με σημαίες στα χέρια και πανό με ειρηνικά συνθήματα, είναι η περιοχή της πλατείας Συντάγματος καθώς και οι κεντρικές λεωφόροι γύρω από τη Βουλή. Ομοίως η Φιλελλήνων, η Σταδίου, η Μητροπόλεως, η λεωφόρος Αμαλίας.

Από νωρίς το πρωί πολίτες από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα δίνοντας ραντεβού με την Ιστορία και υπερασπιζόμενοι το όνομα της Μακεδονίας. Μια ειρηνική συγκέντρωση χωρίς ακραία στοιχεία και κομματικές κατευθύνσεις.  Συγκεντρωμένοι γύρω από την μεγαλύτερη ελληνική σημαία που φτιάχτηκε ποτέ και με το πανό να γράφει «Είμαστε ορθόδοξα αδέλφια, αλλά μην μας κλέβετε την Ιστορία», οι Έλληνες πολίτες έδωσαν τον παλμό τους.

Λίγο μετά τις 14.30 στην εξέδρα ανέβηκε ο κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου Μίκης Θεοδωράκης για την ομιλία του, παρά το γεγονός ότι μια μέρα πριν δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι με σκοπό να τον αποτρέψουν από το να εμφανιστεί στο συλλαλητήριο, πέταξαν κόκκινες μπογιές στο σπίτι του και έγραψαν συνθήματα με σπρέι.

Αρκετοί, συμφώνησαν ότι ανεξάρτητα από το αν είναι κανείς υπέρ ή κατά των συλλαλητηρίων, κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί την δυναμική των συλλαλητηρίων τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και της Αθήνας, που πιθανόν να προλογίζουν και εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο.

 

 

 

 

Share This