Αποκάλυψη: γκέι ζευγάρι ο Μπερτ και ο Έρνι από το «Σουσάμι Άνοιξε» – Major

Αποκάλυψη: γκέι ζευγάρι ο Μπερτ και ο Έρνι από το «Σουσάμι Άνοιξε»

Αποκάλυψη: γκέι ζευγάρι ο Μπερτ και ο Έρνι από το «Σουσάμι Άνοιξε»

Ποιος δεν ξέρει την δημοφιλή παιδική εκπομπή «Σουσάμι Άνοιξε»! Εκείνο που δεν ξέραμε είναι η πραγματικότητα της σχέσης ανάμεσα στον Μπερτ και τον Έρνι. Όπως αποκάλυψε ένας σεναριογράφος που για πολλά χρόνια εργαζόταν στο σόου, οι δυο τους είναι ένα γκέι ζευγάρι που συγκατοικεί. Μια σχέση με μπόλικη γκρίνια και καυγάδες που εναλλάσσονται από στιγμές τρυφερότητας και χιούμορ. Όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε κανονικό ζευγάρι δηλαδή. Και αυτό επιβεβαιώνεται ήδη από το 1ο επεισόδιο του σόου που προβλήθηκε το 1969!

Ο σεναριογράφος του “Sesame Street” ή αλλιώς «Σουσάμι Άνοιξε», Μαρκ Σαλτσμαν, μίλησε στο Queerty και δήλωσε ότι πράγματι ο Μπερτ και ο Έρνι ήταν κάτι περισσότερο από καλοί φίλοι και συγκάτοικοι. Ήταν ζευγάρι και είχαν ερωτική σχέση. Ο ίδιος εντάχθηκε στην ομάδα των σεναριογράφων το 1984 και όπως αποκαλύπτει, όλοι οι σεναριογράφοι ήξεραν το κοινό μυστικό του σόου. «Όταν έγραφα τους διαλόγους τους, είχα πάντα στο μυαλό μου ότι διατηρούν ερωτικό δεσμό. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς τη συμβίωση και τον τρόπο ζωής τους, παρά μόνο σε αυτό το πλαίσιο.» Όπως μάλιστα παραδέχθηκε, ο ίδιος είχε ως έμπνευσή του για τη συγγραφή των διαλόγων, τη δική του σχέση με τον μοντέρ Άρνολντ Γκλάσμαν. «Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να τους παρουσιάσω αλλιώς στο κοινό, παρά μόνο σαν ένα τρυφερό γκέι ζευγάρι, εμπνευσμένο από εμάς»…

Οι υπεύθυνοι του σόου διαχώρισαν τη θέση τους από τις δηλώσεις του σεναριογράφου αναφέροντας ρητά ότι οι δύο μαριονέτες ήταν απλώς δύο πολύ καλοί φίλοι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σόου «Ο Μπερτ και ο Έρνι δημιουργήθηκαν για να μάθουν στα παιδιά προσχολικής ηλικίας ότι ακόμα και δύο πολύ διαφορετικοί άνθρωποι μπορούν να γίνουν καλοί φίλοι. Αν και χαρακτηρίζονται αρσενικοί χαρακτήρες και κατέχουν πολλά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, παραμένουν μαριονέτες και δεν έχουν σεξουαλικό προσανατολισμό.»

 

Share This