Άρση λειτουργίας για την Cambridge Analytica - Major

Άρση λειτουργίας για την Cambridge Analytica

Άρση λειτουργίας για την Cambridge Analytica

Την άρση λειτουργίας της μετά το σκάνδαλο με το Facebook και την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών, ανακοίνωσε η Cambridge Analytica. Η εταιρεία υπέκλεψε εκατομμύρια λογαριασμούς και προσωπικά δεδομένα των ανυποψίαστων χρηστών του Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η επιβεβαίωση της διακοπής λειτουργίας της εταιρείας έγινε από τον ιδρυτή του SCL Group, Nigel Oakes. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Wall Street Journal, οι εταιρείες έκλεισαν μετά την ομαδική αποχώρηση των πελατών τους. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η πολιορκία από την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης έδιωξε ουσιαστικά όλους τους πελάτες και προμηθευτές της εταιρείας. Κατά συνέπεια, αποφασίστηκε ότι δεν είναι πλέον βιώσιμη η συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, που άφησε την Cambridge Analytica χωρίς καμία ρεαλιστική εναλλακτική να τεθεί η εταιρεία υπό διαχείριση. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων αρκετών μηνών, η Cambridge Analytica έχει αποτελέσει στόχο αβάσιμων κατηγοριών και, παρά τις προσπάθειες της εταιρείας να διορθώσει τις ανακρίβειες, έχει διασυρθεί για δραστηριότητες που δεν είναι μόνο νόμιμες, αλλά επίσης ευρέως αποδεκτές ως αναπόσπαστο στοιχείο της διαδικτυακής διαφήμισης και στον πολιτικό και στον εμπορικό τομέα ».

 

 

Share This