Διεθνής καμπάνια για τη δημιουργία του emojiquake – Major

Διεθνής καμπάνια για τη δημιουργία του emojiquake

Διεθνής καμπάνια για τη δημιουργία του emojiquake

Την πρωτοβουλία για μια διεθνή καμπάνια με σκοπό τη δημιουργία ενός emoji για περιπτώσεις σεισμού, ανέλαβε ομάδα γεωεπιστημόνων. Όπως υποστηρίζουν και το τελευταίο δευτερόλεπτο έχει σημασία στην προειδοποίηση αφού μπορούν να σωθούν πολλές ζωές. Οι γεωεπιστήμονες είναι από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία και ζητούν ιδέες από κάθε ενδιαφερόμενο. Στο τέλος της διαδικασίας και αφού επιλεγεί το emojiquake, θα συμπεριληφθεί στο διεθνές πρότυπο κωδικοποίησης Unicode.

«Περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού είναι πιθανώς εκτεθειμένο σε κίνδυνο σεισμού. Έτσι, θέλουμε να μπορούμε να επικοινωνήσουμε τον κίνδυνο σε όλες αυτές τις περιοχές και σε όλες αυτές τις διαφορετικές γλώσσες και ένα emoji είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να το κάνει κανείς αυτό. Μπορεί να έχεις μόνο ελάχιστα δευτερόλεπτα για να μπεις κάτω από ένα τραπέζι ή να προστατευθείς με άλλο τρόπο, κάτι που μπορεί να σου σώσει τη ζωή. Αν στείλει κανείς ένα γραπτό μήνυμα στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, ίσως δεν χρειάζονται πολλές λέξεις παρά ένα emoji», δήλωσε ο Στέφεν Χικς, Βρετανός σεισμολόγος από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον. «Τα emojis μπορούν να υπερβούν τα σύνορα της γραπτής γλώσσας και να βοηθήσουν να μεταδοθούν ταχύτερα πολύτιμες πληροφορίες σε ανθρώπους που πιθανώς δυσκολεύονται να διαβάσουν κάποια γλώσσα», δήλωσε η δρ Σάρα ΜακΜπράιντ της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Με δεδομένο ότι η απλή απεικόνιση της πληροφορίας γίνεται γρηγορότερα κατανοητή με ένα emoji σε σχέση με κάποιο κείμενο, οι ειδικοί υπογραμμίζουν την ανάγκη δημιουργίας του emojiquake. Κάπως έτσι, αν έχετε έμπνευση μπορείτε να στείλετε και εσείς την πρότασή σας ως τις 14/7 στη διεύθυνση emojiquake@gmail.com, σε αρχείο png και σε διαστάσεις 72×72 pixels.

Οι 4 επικρατέστερες προτάσεις θα τεθούν σε ανοιχτή ψηφοφορία στο Twitter με το hashtag #emojiquake

 

Share This