Ένας «κατά λάθος» φόνος στο YouTube – Major

Ένας «κατά λάθος» φόνος στο YouTube

Ένας «κατά λάθος» φόνος στο YouTube

Τον Ιούνιο του 2017, ο 22χρονος Pedro Ruiz ζήτησε από την 20χρονη Monalisa Perez να το πυροβολήσει από απόσταση 30 εκατοστών, πιστεύοντας ότι θα τον έσωζε το βιβλίο που κρατούσε μπροστά στο στήθος του. Η σφαίρα τρύπησε το βιβλίο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 22χρονος. Η 20χρονη μητέρα δύο παιδιών κατηγορήθηκε για φόνο β βαθμού.

Ο δικαστής της Μινεσότα Jeffrey Remick ανακοίνωσε μόλις χθες ότι η 20χρονη θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 180 ημερών όπου εναλλασσόμενα τις 10 μέρες θα είναι μέσα στη φυλακή και τις 10 έξω για τους πρώτους 6 μήνες. Όσο για τις υπόλοιπες 90; Αυτές σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η 20χρονη μητέρα μπορεί να τις εκτίσει στο σπίτι. Ακόμη, θα είναι για 10 χρόνια σε εποπτεία ενώ της απαγορεύεται και η κατοχή και χρήση όπλων.

Αυτή, θα ήταν μια απλή υπόθεση ατυχήματος μεταξύ δύο νέων και επιπόλαιων ανθρώπων. Δεν είναι ακριβώς έτσι ωστόσο. Η Perez και ο Ruiz συνήθιζαν να δίνουν στη δημοσιότητα στιγμές της προσωπικής τους ζωής, αναρτώντας στο YouTube κανάλι τους τα videos που γύριζαν. «Εγώ και ο Pedro πρόκειται να γυρίσουμε ένα από τα πιο επικίνδυνα video που γυρίστηκαν ποτέ. Δική του ιδέα. Όχι δική μου», έγραφε στο twitter της λίγο πριν η Perez. Αυτό βέβαια ήταν μια μόνο ένδειξη του πόσο μακριά ήθελαν να φτάσουν σε επίπεδο δημοσιότητας.

Ο Ruiz είχε πειραματιστεί ξανά με το εν λόγω «κόλπο» που του στοίχισε τη ζωή, όμως δεν ήταν η Perez εκείνη που τον πυροβολούσε. Θέλετε και το ακόμα πιο τραγικό της ιστορίας; Ο 3 ετών γιος τους και άλλοι 30 ακόλουθοι του καναλιού τους, παρακολούθησαν live την εκτέλεση. Η Perez αμέσως μετά κάλεσε για βοήθεια λέγοντας ότι κατά λάθος πυροβόλησε τον φίλο της. Ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί τους…

 

Share This