Επίθεση στα γραφεία του YouTube: γυναίκα άνοιξε πυρ και αυτοκτόνησε - Major

Επίθεση στα γραφεία του YouTube: γυναίκα άνοιξε πυρ και αυτοκτόνησε

Επίθεση στα γραφεία του YouTube: γυναίκα άνοιξε πυρ και αυτοκτόνησε

Μια γυναίκα προκάλεσε πανικό στα γραφεία του YouTube στην Καλιφόρνια, ανοίγοντας πυρ εναντίον των εργαζομένων. Η αστυνομία άρχισε να λαμβάνει τις πρώτες κλήσεις για βοήθεια στις 12:46 τοπική ώρα (22:46 ώρα Ελλάδας). Χωρίς να έχει επίσημα ανακοινωθεί, το όνομα της γυναίκας σύμφωνα με την LA TIMES είναι Nasim Aghdam.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα, η γυναίκα εισέβαλε την ώρα του μεσημεριανού φαγητού και άρχισε να πυροβολεί. Λέγεται πως έδειχνε σαν να έχει στόχο της έναν συγκεκριμένο άνθρωπο. «Έχουμε 4 θύματα. Διακομίστηκαν όλα σε νοσοκομείο με τραύματα που προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο. Έχουμε ένα άτομο που απεβίωσε από τραύματα που προκάλεσε το ίδιο στον εαυτό του και αυτή τη στιγμή θεωρούμε πως πρόκειται για το άτομο που άνοιξε πυρ», δήλωσε ο Εντ Μπαρμπερίνι, επικεφαλής της Αστυνομίας στην πόλη Σαν Μπρούνο όπου και συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Όπως αφηγήθηκαν υπάλληλοι του YouTube, επικράτησε πανικός αφού όλοι άρχισαν να τρέχουν προς τις εξόδους των κεντρικών γραφείων της εταιρείας ενώ ένας υπάλληλος ανέφερε πως είδε αίματα στο δάπεδο.

Οι Αρχές δεν έχουν δώσει ακόμα στοιχεία για τα θύματα. Ένας 36χρονος άνδρας είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Τα άλλα δύο θύματα είναι γυναίκες. Πρόκειται για μια 32χρονη που είναι σε σοβαρή κατάσταση και μια 27χρονη η ζωή της οποία είναι εκτός κινδύνου.

Μόλις τον περασμένο μήνα, το YouTube ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την ανάρτηση περιεχομένου που προωθεί τις πωλήσεις όπλων αλλά και στους εγγεγραμμένους χρήστες του να μοιράζονται video που διδάσκουν πώς μπορεί κανείς να φτιάξει όπλα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, είπε μέσω twitter ότι ενημερώθηκε για το συμβάν. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μία από τις ελάχιστες ένοπλες επιθέσεις που πραγματοποιούνται από γυναίκα στις ΗΠΑ. Σε κάθε περίπτωση, η οπλοκατοχή αποτελεί πληγή για τις ΗΠΑ. Ειδικά μετά τη σφαγή στο λύκειο της πόλης Πάρκλαντ στη Φλόριντα στις 14 Φεβρουαρίου, όπου 17 μαθητές και εκπαιδευτικοί έχασαν άδικα τη ζωή τους από τη μανία ενός εφήβου. Περισσότεροι από 1.5 εκατομμύριο άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν την 24η Μαρτίου στον «Πορεία για τις ζωές μας» προκειμένου να απαιτήσουν αυστηρότερο έλεγχο των όπλων. Επρόκειτο για μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έγιναν στις ΗΠΑ τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Share This