Έρευνα: Αν εργάζεστε περισσότερο από το κανονικό αποδίδετε σαν μεθυσμένοι – Major

Έρευνα: Αν εργάζεστε περισσότερο από το κανονικό αποδίδετε σαν μεθυσμένοι

Έρευνα: Αν εργάζεστε περισσότερο από το κανονικό αποδίδετε σαν μεθυσμένοι

Μήπως ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία εργαζομένων που μπαίνουν με φως στον χώρο εργασίας τους και βγαίνουν από αυτόν κοιτάζοντας τα αστέρια; Αν ναι, δείτε παρακάτω τι μας λέει για την απόδοσή σας μια νέα έρευνα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, περισσότεροι από 400 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως, εργάζονται πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα. Η υπερβολική εργασία συνεπάγεται κούραση και η κούραση εγγυάται μειωμένη παραγωγικότητα και φυσικά καμία διάθεση για δουλειά! Ο εργαζόμενος που το παρακάνει, δεν είναι σε καλή διάθεση όπως είναι λογικό ενώ κινδυνεύει από ατυχήματα.

Πολλοί εργαζόμενοι όπως αναφέρει η έρευνα, ακολουθούν την κουλτούρα εργασίας μακράς διάρκειας, με κύριο χαρακτηριστικό της την εργασία και τα Σαββατοκύριακα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κουρασμένους ανθρώπους που είναι ευάλωτοι σε παθήσεις και βάζουν σε ρίσκο την υγεία τους. Συγκεκριμένα, μια έρευνα που ασχολήθηκε με την εργασία στις ΗΠΑ όπως διαμορφώνεται τα τελευταία 13 έτη, αναφέρει ότι στις θέσεις εργασίας όπου οι άνθρωποι κάνουν υπερωρίες, διατρέχουν κίνδυνο να τραυματιστούν 61% υψηλότερο από ότι στις θέσεις εργασίας χωρίς υπερωρίες.

Τέλος, κάποιος που εργάζεται 17 ώρες την ημέρα, η απόδοσή του μοιάζει σαν να έχει καταναλώσει περισσότερο από 2 μεγάλα ποτήρια μπίρας. Αν πάλι είναι ξύπνιος μέχρι τις 5 το πρωί λόγω δουλειάς, τότε αποδίδει σαν να έχει καταναλώσει πάνω από το επιτρεπόμενο όριο αλκοόλ.

 

Share This