Έρευνα: επιρρεπείς στην απιστία εκείνοι που γεννήθηκαν… από πάθος! - Major

Έρευνα: επιρρεπείς στην απιστία εκείνοι που γεννήθηκαν… από πάθος!

Έρευνα: επιρρεπείς στην απιστία εκείνοι που γεννήθηκαν… από πάθος!

Λένε ότι τα παιδιά του έρωτα –δηλαδή εκείνα που γεννήθηκαν από πάθος και χωρίς οι γονείς τους να διεκδικούν μια εγκυμοσύνη- είναι πιο όμορφα. Εκείνο που δεν γνωρίζαμε ως σήμερα, είναι πως αυτά τα παιδιά είναι και πιο επιρρεπή στην απιστία.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, τα παιδιά που γεννήθηκαν εκτός προγράμματος έχουν περισσότερες πιθανότητες να εξελιχθούν μεγαλώνοντας, σε άπιστους ενήλικες. Τι πυροδοτεί την απιστία αυτών των ανθρώπων; Είναι από τη φύση τους ανασφαλείς καθώς αισθάνονται ανεπιθύμητοι και διεκδικούν μονίμως την επιβεβαίωση από τους άλλους.

Ο Όμρι Γκιλάθ, επικεφαλής της έρευνας, εξήγησε: «Το να νιώθεις ανεπιθύμητος ή εκτός προγραμματισμού, αυξάνει τις πιθανότητες του ανθρώπου να αποκτήσει ανασφάλειες και ανησυχίες σε θέματα που σχετίζονται με την εμπιστοσύνη, την οικειότητα και την εξάρτηση με τους συντρόφους του. Έχοντας αυτή την εικόνα στο μυαλό, είναι σαν να υπάρχει ένα σύννεφο πάνω από το κεφάλι των ενηλίκων που γεννήθηκαν εκτός προγραμματισμού, που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια υψηλότερη ευαισθησία στην απόρριψη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία στις σχέσεις τους».

Η έρευνα διεξήχθη με τη συμβολή 350 ανθρώπων που κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη συμπεριφορά τους μέσα στις σχέσεις. Οι 174 από αυτούς πίστευαν ότι η σύλληψή τους δεν ήταν ο στόχος των γονιών τους και ότι η εγκυμοσύνη προέκυψε κατά λάθος. Όπως εξήγησε ο Όμρι Γκιλάθ, ακόμη κι αν αρκετά αργότερα οι γονείς αποκαλύψουν στο παιδί τους ότι γεννήθηκε από πάθος και όχι από πρόγραμμα, αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συμπεριφορά του μέσα στις σχέσεις.

 

Share This