Έρευνα: Οι Έλληνες ο πιο δυστυχισμένος λαός της Ευρώπης – Major

Έρευνα: Οι Έλληνες ο πιο δυστυχισμένος λαός της Ευρώπης

Έρευνα: Οι Έλληνες ο πιο δυστυχισμένος λαός της Ευρώπης

Η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού “Wirtschaftswoche” στο πλαίσιο της ετήσιας έρευνας που διεξάγεται για την έκδοση του «Άτλαντα Ευτυχίας» για λογαριασμό των Γερμανικών Ταχυδρομείων, δεν μας τα λέει και πάρα πολύ καλά! Η έρευνα επισημαίνει τον χαμηλό βαθμό ικανοποίησης των Ελλήνων πολιτών από την προσωπική τους κατάσταση.

Ο «Άτλαντας Ευτυχίας 2018» θα παρουσιαστεί στις 11 Οκτωβρίου στο Αμβούργο και όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι Έλληνες βρισκόμαστε στην τελευταία θέση στην Ευρώπη σε βαθμό ικανοποίησης από τη ζωής μας. Πίσω ακόμη και «από τον φτωχό γείτονα, την Αλβανία». Όπως μάλιστα επισημαίνει το δημοσίευμα «η κρίση έχει αφήσει σοβαρά ίχνη στην Ελλάδα».

Ο οικονομολόγος Σπύρος Δρακόπουλος μίλησε στην συντάκτρια του άρθρου λέγοντας ότι έχει ερευνήσει επιστημονικά τις δραματικές επιπτώσεις της κρίσης στο αίσθημα ευτυχίας των Ελλήνων. «Το ΑΕΠ και το ποσοστό ανεργίας είναι αποφασιστικοί παράγοντες για το επίπεδο ανεργίας μιας χώρας», επεσήμανε ο καθηγητής και τόνισε ότι εκτός από τη μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος και την αύξηση της ανεργίας, σημαντικό ρόλο παίζει και η διαφθορά. «Μια πολιτική που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ειδικά στην Ελλάδα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Η διαφθορά μειώνει το αίσθημα ευτυχίας. Επειδή η φοροδιαφυγή είναι μια σημαντική έκφανση της διαφθοράς, μια αποφασιστική πολιτική που θα μεριμνά ώστε να πληρώνουν όλοι φόρους θα πρέπει να έχει έντονα θετική επίδραση στο αίσθημα ευτυχίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δρακόπουλος.

Share This