Έρευνα: τι μαρτυρά ο καφές για το DNA μας – Major

Έρευνα: τι μαρτυρά ο καφές για το DNA μας

Έρευνα: τι μαρτυρά ο καφές για το DNA μας

Ο καφές αποτελεί αγαπημένη μας συνήθεια και ανάγκη, αφού πολλούς από εμάς, μας τονώνει και μας δίνει ενέργεια. Μια νέα έρευνα δείχνει τι αποκαλύπτει ο καφές σχετικά με το DNA μας και τα αποτελέσματα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Scientific Reports” και η δημοσίευση έγινε από την επικεφαλής, επίκουρη καθηγήτρια προληπτικής ιατρικής Μάριλιν Κορνέλις από το Πανεπιστήμιο Northwestern του Σικάγου. Για την έρευνα χρειάστηκε να ερευνηθούν περισσότεροι από 430.000 άνθρωποι ηλικίας 37 έως 73 ετών.

Σύμφωνα με την έρευνα, όσο πιο ευαίσθητοι είναι οι άνθρωποι στην πικρή γεύση της καφεϊνης, τόσο περισσότερο καφέ καταναλώνουν ενώ η ευαισθησία τους στην πίκρα του καφέ, είναι γραμμένη στο DNA τους. Ακόμη, η γενετική προδιάθεση είναι εκείνη που καθορίζει αν ένας άνθρωπος προτιμά τον καφέ ή το τσάι ενώ σπάνια κάποιος πίνει πολύ και συστηματικά και από τα δύο. Όπως αναφέρει η έρευνα, η πίκρα του καφέ εξελίχθηκε σε φυσικό σύστημα προειδοποίησης για να προστατεύσει τους ανθρώπους από δυνητικά επικίνδυνες ουσίες. Η ύπαρξη, μάλιστα, των πικρών γονιδίων, αυξάνει κατά 20% την πιθανότητα να πίνει κάποιος περισσότερους σκέτους καφέδες ημερησίως, όπως για παράδειγμα 4 καφέδες.

Η μελέτη ακόμη δείχνει ότι υπάρχει διαφορετικό γενετικό υπόβαθρο για την ευαισθησία στο πικρό. Οι άνθρωποι που συνήθως έχουν αυτήν την ευαισθησία, αποφεύγουν τα πράσινα λαχανικά, το ανθρακούχο νερό και προτιμούν το τσάι από τον καφέ.

 

 

Share This