Φεστιβάλ Σαλάτας: ο πρεσβευτής της μεσογειακής διατροφής - Major

Φεστιβάλ Σαλάτας: ο πρεσβευτής της μεσογειακής διατροφής

Φεστιβάλ Σαλάτας: ο πρεσβευτής της μεσογειακής διατροφής

Κάτι νόστιμα ενδιαφέρον ετοιμάζει η Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, μια 100% εθελοντική, μη κερδοσκοπική δράση που έχει ως στόχο την διαρκή επιμόρφωση των επαγγελματιών και των σπουδαστών στον χώρο του Τουρισμού και του Επισιτισμού, ανακοίνωσε τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Σαλάτας!

Στόχος της δράσης είναι να αναδείξει τη σαλάτα ως πρεσβευτή της ελληνικής μεσογειακής διατροφής. Όχι άδικα, αν το σκεφτεί κανείς με προσοχή σε συνάρτηση με τη χώρα μας. Ο γευστικός πλούτος της χώρας μας είναι τέτοιος που τοποθετεί και θεμελιώνει την σαλάτα δίχως άλλη σκέψη στο καθημερινό τραπέζι. Η σαλάτα αποτελεί την αρχή της ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής για όλες τις ηλικίες.

Στόχος όμως της διοργάνωσης αυτής της δράσης είναι και να εξελιχθεί σε θεσμό και σημείο αναφοράς και συνάντησης των σπουδαστών Μαγειρικής, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ενημερωθούν, να επιμορφωθούν αλλά κυρίως να αναδείξουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους. Και είναι πραγματικά ελπιδοφόρο και αισιόδοξο, στην «Ελλάδα της κρίσης» όπως πια έχει επικρατήσει να λέμε, να δίνονται τέτοιες σημαντικές ευκαιρίες και δυνατότητες τόσο στους νέους όσο και στις τοπικές κοινωνίες και κοινότητες. Πόσοι νέοι άνθρωποι με ταλέντο και επάρκεια ανάμεσά μας δεν έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις ικανότητές τους, να οραματιστούν και να προχωρήσουν…

Από την ανακοίνωση του 1ου Φεστιβάλ Σαλάτας: κ. Κώστας Παπαδημητρίου Πρόεδρος της εταιρίας “Kalamata Papadimitriou” με τους κκ. Ανδρέα Ζαγάκο & Κώστα Ανδριανόπουλου του «Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτα»

Αρωγός και υποστηρικτής αυτής της δράσης του 1ου Φεστιβάλ Σαλάτας, είναι η εταιρία Kalamata Papadimitriou, που θα επιβραβεύσει τους τελικούς νικητές για το πάθος και την δημιουργικότητά τους με υποτροφίες και σεμινάρια για την επιμόρφωσή τους. Είναι αξιοθαύμαστο εταιρείες που προσπαθούν και οι ίδιες να επιβιώσουν τη δύσκολη αυτή εποχή, να μην απομονώνονται, να μην επιλέγουν την εσωστρέφεια αλλά να βοηθούν τους νέους ανθρώπους να βρουν τον βηματισμό τους και να προοδεύσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο «1ο Φεστιβάλ Σαλάτας» μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και σπουδαστές της Μαγειρικής δημόσιων αλλά και ιδιωτικών ΙΕΚ. Επιλεγμένη ομάδα βραβευμένων σεφ καθώς και έμπειρων δημοσιογράφων γαστρονομίας, θα διασφαλίσουν και θα προβάλουν το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης σε όλη τη διάρκεια μέχρι το τέλος. Επίσης θα κρίνουν και θα αποφασίσουν σχετικά με τον τελικό νικητή.

Πληροφορίες:

email. info@schooloftourism.gr

www.schooloftourism.gr/

mobile. 6975715229

FB: www.facebook.com/festivalellinikissalatas/

Share This