Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» πίσω από την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – Major

Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» πίσω από την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» πίσω από την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας το όπλο που χρησιμοποιήθηκε χθες (6/11) στην επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είχε χρησιμοποιηθεί ξανά σε ένοπλες επιθέσεις εναντίον του στις 25-05-2014 κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ και στις 10-01-2017 σε βάρος αστυνομικών που βρίσκονταν σε υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπως αποκάλυψε η βαλλιστική εξέταση. Μάλιστα, με το ίδιο όπλο είχαν πυροβολήσει και στην Πρεσβεία του Μεξικού στις 31-07-2016. Το εν λόγω καλάσνικοφ είχε χρησιμοποιηθεί από την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από τον σκοπευτή με το καλάσνικοφ. Ένα ψηλόλιγνο άνδρα γύρω στα 30.

Η επίθεση κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια, πραγματοποιήθηκε χθες στις 19.45. Οι δράστες –δύο άνδρες ντυμένοι στα μαύρα- επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού. Σταματώντας στη συμβολή των οδών Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής, ο συνοδηγός πυροβόλησε 3 φορές με το καλάσνικοφ προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Μία από τις σφαίρες διαπέρασε φανάρι στη Χαριλάου Τρικούπη ενώ μια άλλη εξοστρακίστηκε σε δέντρο. Σημειώνεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους των Εξαρχείων και μάλιστα σε ώρα αιχμής για την κυκλοφορία ενώ και ο φρουρός έξω από τα γραφεία ζει από θαύμα μετά από τις ευθείες βολές. «Μέχρι να καταλάβω τι συνέβαινε άκουσα τους πυροβολισμούς και έπεσα κάτω στο πεζοδρόμιο για να προφυλαχθώ. Όταν σηκώθηκα είδα το σκάψιμο της βολίδας πάνω στην κολόνα που στεκόμουν στο ύψος του κεφαλιού μου. Σώθηκα από θαύμα» είπε ο αστυνομικός.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί ένα νέο χτύπημα, είναι να ξεκινήσει άμεσα η επιχείρηση εκκαθάρισης των Εξαρχείων.

 

Share This