Η κατάθεση του Ζούκερμπεργκ ενώπιον του Κογκρέσου και η πρόκληση που έχουν μπροστά τους οι νομοθέτες – Major

Η κατάθεση του Ζούκερμπεργκ ενώπιον του Κογκρέσου και η πρόκληση που έχουν μπροστά τους οι νομοθέτες

Η κατάθεση του Ζούκερμπεργκ ενώπιον του Κογκρέσου και η πρόκληση που έχουν μπροστά τους οι νομοθέτες

«Γιατί ξαφνικά βλέπω στο Facebook μου διαφημίσεις σοκολάτας;», «Έχω τόσους φίλους όσους νομίζω;», «Κατασκοπεύει το Facebook τα emails που στέλνω μέσω WhatsApp;» Αυτές είναι λίγες μόνο από τις ερωτήσεις των γερουσιαστών προς τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατά την χθεσινή του κατάθεση ενώπιον του Κογκρέσου σχετικά με το σκάνδαλο των παραβιάσεων 87 εκατομμυρίων λογαριασμών από την Cambridge Analytica. Από τις ερωτήσεις πιθανολογεί κανείς ότι οι γερουσιαστές προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς κάνει το Facebook για να μπορέσουν τελικά και να το «ρυθμίσουν».

Ο Ζούκερμπεργκ απολογήθηκε για την κακή συμπεριφορά του Facebook απέναντι στους χρήστες του και είπε πως εργάζονται όλοι στην ομάδα του προκειμένου να διορθώσουν την κατάσταση. Όμως, στην χθεσινή «παράσταση», ποιος αλήθεια έκλεψε το ενδιαφέρον του κοινού; Ο απολογούμενος ή οι γερουσιαστές; Όπως εύστοχα γράφει η Emily Stewart για το Vox, την παράσταση έκλεψαν οι γερουσιαστές και οι ερωτήσεις τους που έμοιαζαν να προσπαθούν να αποσαφηνίσουν τον τρόπο που λειτουργεί το Facebook.

«Πώς διατηρείτε ένα επιχειρηματικό μοντέλο στο οποίο οι χρήστες δεν πληρώνουν για τις υπηρεσίες σας;», ρώτησε ο Orrin Hatch τον Ζούκερμπεργκ.

«Έχουμε διαφημίσεις», η απάντηση… σε μια ακρόαση που υποτίθεται πως το κεντρικό της θέμα ήταν η προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της πλατφόρμας.

Οι γερουσιαστές μοιάζουν να συμφωνούν ότι κάτι θέλουν να διορθώσουν στο Facebook, αλλά πιθανόν και οι ίδιοι να μην ξέρουν τι ακριβώς θα είναι αυτό. Αν ρωτούσε κανείς κάθε έναν από τους 44 γερουσιαστές της χθεσινής κατάθεσης του Ζούκερμπεργκ, τι είναι αυτό που θα διόρθωνε στο Facebook, κατά πάσα πιθανότητα θα λάμβανε 44 διαφορετικές απαντήσεις. Με ενδιαφέρον αναμένουμε σήμερα τη συνέχεια της κατάθεσης…

Στα highlights της κατάθεσης η ερώτηση γερουσιαστή: “Κύριε Ζούκερμπεργκ πού μείναμε χθες βράδυ;”

Share This