Η Mozilla απέσυρε τις διαφημίσεις της από το Facebook μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica - Major

Η Mozilla απέσυρε τις διαφημίσεις της από το Facebook μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Η Mozilla απέσυρε τις διαφημίσεις της από το Facebook μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Η Mozilla, κατασκευάστρια του web browser Firefox, είναι ο πρώτος κορυφαίος οργανισμός που απέσυρε τη διαφήμισή του από το Firefox, μετά το σκάνδαλο των παραβιάσεων με την εμπλοκή της Cambridge Analytica.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός δήλωσε ότι τον ενθαρρύνει η χθεσινοβραδινή δέσμευση του ιδρυτή και CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ ότι θα αναθεωρηθούν οι ρυθμίσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά έπρεπε να αποφασίσει να «παύσει» τις διαφημίσεις του στο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης καθώς εξακολουθεί να έχει επιφυλάξεις σχετικά με την ισχύ των νέων ελέγχων.

«Όταν το Facebook λάβει ισχυρότερη δράση στο πώς μοιράζεται τα δεδομένα των πελατών, ενισχύοντας συγκεκριμένα τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις απορρήτου για εφαρμογές τρίτων, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο επιστροφής», δήλωσε ο Denelle Dixon, νομικός υπεύθυνος και επικεφαλής της Mozilla.

«Τα τρέχοντα δικαιώματα χρήσης του Facebook αφήνουν τα δισεκατομμύρια των χρηστών τους ευάλωτα χωρίς να το γνωρίζουν. Αν παίζετε παιχνίδια, διαβάζετε νέα ή λαμβάνετε κουίζ στο Facebook, πιθανώς κάνετε αυτές τις δραστηριότητες μέσω εφαρμογών τρίτων και όχι μέσω του ίδιου του Facebook. Τα προεπιλεγμένα δικαιώματα που δίνει το Facebook σε αυτά τα τρίτα μέρη περιλαμβάνουν αυτήν την περίοδο δεδομένα από την εκπαίδευση και την εργασία σας, την τρέχουσα πόλη και τις αναρτήσεις στο χρονοδιάγραμμά σας», αναφέρει η ανακοίνωση της Mozilla στο blog της.

Η Mozilla συναγωνίζεται τον Internet Explorer για τον τίτλο του δεύτερου πιο δημοφιλούς internet browser στα desktops, μετά τον Google Chrome.

Share This