Η Βασίλισσα Ελισάβετ θα μπορούσε να είναι παιδί του προφήτη Μωάμεθ – Major

Η Βασίλισσα Ελισάβετ θα μπορούσε να είναι παιδί του προφήτη Μωάμεθ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ θα μπορούσε να είναι παιδί του προφήτη Μωάμεθ

Ο προφήτης Μωάμεθ (Μουχάμαντ ιμπν Αμπντ Αλλάχ) ήταν Άραβας ηγέτης από τη Μέκκα, ο οποίος ένωσε την Αραβία σε ένα ενιαίο θρησκευτικό κράτος υπό το Ισλάμ. Θεωρείται, από τους μουσουλμάνους ως ο τελευταίος προφήτης που στάλθηκε για να καθοδηγήσει την ανθρωπότητα με το άγγελμα του Ισλάμ. Πώς συνδέεται με την Βασίλισσα Ελισάβετ; Όπως δείχνει το οικογενειακό της δέντρο, η οικογένειά της φαίνεται να είναι απόγονος του Μωάμεθ.

Σύμφωνα με μαροκινή εφημερίδα, η Βασίλισσα είναι απόγονος του Μωάμεθ. Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι εντόπισε τη γενεαλογία της 40 γενιές πίσω. Η θεωρία αυτή πρωτοεμφανίστηκε το 1986 όταν ο γενεαλογικός οδηγός Burke’s Peerage ισχυρίστηκε ότι η Ελισάβετ Β’ θα μπορούσε να κρατά από τους μουσουλμάνους Βασιλείς της Ισπανίας και μέσω αυτών με τον ιδρυτή του Ισλάμ που πέθανε τον 7ο αιώνα στην χώρα που σήμερα είναι η Σαουδική Αραβία.

Δεν είναι σαφής ο λόγος για τον οποίο η εν λόγω θεωρία επανέρχεται τώρα στην Assahifa Al-Ousbouia του Μαρόκου αλλά η εβδομαδιαία εφημερίδα έχει φτιάξει ένα οικογενειακό δέντρο που όπως ισχυρίζεται αποδεικνύει το επιχείρημά της. Ένα blog του Μαρόκου φιλοξένησε κεντρικό θέμα με τίτλο «Ο Αλλάχ σώζει τη Βασίλισσα», ενώ η ίδια η εφημερίδα που έκανε θέμα τη γενεαλογία της Βασίλισσας έγραψε «Χτίζει γέφυρα ανάμεσα στις θρησκείες και τα βασίλειά μας».

Η γραμμή του οικογενειακού δέντρου παραμένει στην Αγγλία από όταν ο Richard του Conisburgh –ο τρίτος κόμης του Κέιμπριτζ και παππούς του βασιλιά Richard III που πέθανε το 1415 και συνεχίζεται στην Ισπανία. Η μητέρα του Richard του Conisburgh ήταν η Isabella της Castile η οποία ήταν κόρη του Pedro του σκληρού Βασιλιά όπως ονομαζόταν ως το 1369.

Ο ιστορικός Dabid Starkey δήλωσε ότι είναι συναρπαστικό και καθόλου παράξενο το γεγονός αλλά δεν έχει γίνει ούτε αποδεκτό ούτε βεβαίως έχει σχολιαστεί από την βασιλική οικογένεια από το 1986 που βγήκε στην δημοσιότητα για πρώτη φορά. Όπως επίσης ανέφερε ο ιστορικός, οι μονάρχες του Μεσαίωνα στην Ισπανία και τα ισλαμικοί βασιλικοί οίκοι ήταν πολύ κοντά και απολύτως αλληλοεμπλεκόμενα. Κάποια από τα πρώτα χαλιφάτα όπως λέει ο ιστορικός, είχαν την έδρα τους στην Ισπανία.

Τη δεκαετία του 80, ο Αμερικάνος γενεαλόγος Harold Brooks Baker ο οποίος πέθανε το 2005, έστειλε επιστολή στην Margaret Thatcher προτείνοντας μεγαλύτερα μέτρα ασφαλείας για τη Βασίλισσα. Όπως είπε «Πολύ λίγα ξέρουν οι Βρετανοί για το αίμα του Μωάμεθ που ρέει στις φλέβες της Βασίλισσας. Ωστόσο, όλοι οι μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες είναι περήφανοι για αυτό

Ο ιστορικός σε θέματα της βασιλικής οικογένειας Hugo Vickers, είπε πως δεν μπορεί να σχολιάσει τον ισχυρισμό ότι η Βασίλισσα είναι απόγονος του Μωάμεθ.

Share This