Η αντίδραση του Γουάινστιν στην είδηση του σκανδάλου Αρτζέντο - Major

Η αντίδραση του Γουάινστιν στην είδηση του σκανδάλου Αρτζέντο

Η αντίδραση του Γουάινστιν στην είδηση του σκανδάλου Αρτζέντο

Ευκαιρία δεν έχασε ο παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν μετά την χθεσινή σοκαριστική είδηση που δημοσίευσαν οι New York Times για την Άζια Αρτζέντο και άρχισε τις δηλώσεις εναντίον της. Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η 42χρονη Ιταλίδα ηθοποιός Άζια Αρτζέντο είναι μία από τις γυναίκες που μίλησαν ανοιχτά για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν και τις παρενοχλήσεις του σε ηθοποιούς με σκοπό να τους δώσει κάποιο ρόλο. Η Άζια Αρτζέντο, μάλιστα, είναι πίσω από το κίνημα Me Too ενώ μίλησε χωρίς δισταγμό για τον βιασμό της από τον παραγωγό. Θυμίζουμε, ότι η Άζια Αρτζέντο είναι η τελευταία σύντροφος του αδικοχαμένου chef Άντονι Μπουρνταίν που αυτοκτόνησε πριν από λίγο καιρό.

Χθες (20/8) μια σοκαριστική είδηση σεξουαλικού περιεχομένου άρχισε να κάνει τον γύρο του διεθνούς Τύπου. Την είδηση αποκάλυψαν δημοσιογράφοι των New York Times οι οποίοι έχουν στα χέρια τους και όλο το σχετικό υλικό. Η Άζια Αρτζέντο φέρεται να αποπλάνησε και κακοποίησε σεξουαλικά έναν 17χρονο ενώ στη συνέχεια του πρόσφερε 380.000 δολάρια, προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή του. Ο 21χρονος σήμερα Τζίμι Μπένετ που είναι και εκείνος ηθοποιός, κατήγγειλε ότι το 2013 και ενώ ήταν ανήλικος, η Αρτζέντο τον παρέσυρε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Καλιφόρνια, έδιωξε τη συνοδό του και προσπάθησε να τον μεθύσει. Στη συνέχεια, όπως ο ίδιος αναφέρει, τον εκμεταλλεύτηκε ερωτικά, προκαλώντας του «ψυχολογική ζημιά» που τον έβλαψε τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά.

Η Άζια Αρτζέντο και ο Τζίμι Μπένετ σε σκηνή από ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσε η ηθοποιός. Ο Μπένετ ήταν 7 ετών…

Ποια καλύτερη είδηση, για να αρχίσει ο Χάρβεϊ Γουάινστιν να μιλά εναντίον της! Έτσι και έγινε… Μέσω του δικηγόρου του Μπεν Μπράφμαν, ο Γουάινστιν δήλωσε:

«Αυτή η εξέλιξη αποκαλύπτει το απίστευτο επίπεδο υποκρισίας της Άζια Αρτζέντο, μίας από τις πιο ηχηρές κατηγόρους που επιδίωξαν την καταστροφή του Χάρβεϊ Γουάινστιν. Το πιο εξωφρενικό σε αυτήν την υπόθεση είναι η χρονική συγκυρία, αφού ακριβώς την εποχή που η Αρτζέντο κανόνιζε τις λεπτομέρειες του μυστικού συμβιβασμού που θα την απάλλασσε από τις κατηγορίες της σεξουαλικής κακοποίησης ενός ανήλικου, έμπαινε στην πρώτη γραμμή των γυναικών που κατηγορούσαν τον κ. Γουάινστιν, παρά το γεγονός ότι η δική της σχέση μαζί του ήταν εκείνη δύο συναινούντων ενηλίκων, με τη διάρκειά της μάλιστα να ξεπερνά τα τέσσερα χρόνια. Η δολιότητα της συμπεριφοράς της είναι πραγματικά εκπληκτική και αποδεικνύει σε όλους πόσο ελλιπής ήταν ο έλεγχος των κατηγοριών που διατυπώθηκαν κατά του κ. Γουάινστιν. Κατά συνέπεια πρέπει όλοι μας να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αφήσουμε να εκτυλιχθούν οι νόμιμες διαδικασίες, χωρίς να βιαζόμαστε να καταδικάζουμε με βάση βαθιά ανειλικρινείς μαρτυρίες».

Share This