Η τούρκικη εφημερίδα Hurriyet αναδημοσιεύει τις φωτογραφίες με τους νεαρούς που υψώνουν ελληνική σημαία σε βραχονησίδα – Major

Η τούρκικη εφημερίδα Hurriyet αναδημοσιεύει τις φωτογραφίες με τους νεαρούς που υψώνουν ελληνική σημαία σε βραχονησίδα

Η τούρκικη εφημερίδα Hurriyet αναδημοσιεύει τις φωτογραφίες με τους νεαρούς που υψώνουν ελληνική σημαία σε βραχονησίδα

Την περασμένη Παρασκευή, νεαροί άνδρες από τους Φούρνους ύψωσαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα «Μικροί Ανθρωποφάγοι». Η βραχονησίδα είναι στις περιοχές που αμφισβητούνται από τους Τούρκους. Τις φωτογραφίες δημοσιεύει το site samos24.gr και αναδημοσιεύει η τούρκικη εφημερίδα Hurriyet.

Η βραχονησίδα «Μικροί Ανθρωποφάγοι» είναι στη λίστα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με τα αμφισβητούμενα ελληνικά νησιά και νησίδες. Στις αμφισβητούμενες περιοχές για την Τουρκία είναι και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας και συγκεκριμένα οι νησίδες: Θύμαινα, Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενίπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάγος, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς.

Ο τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από τουρκική βραχονησίδα, όπως αναφέρει η Hurriyet. Μάλιστα, σε ομιλία του σήμερα αναφέρθηκε στο γεγονός λέγοντας: «Είμαστε ενήμεροι για κάποιες ενέργειες του γείτονά μας, της Ελλάδας, η οποία προκαλεί την αύξηση της έντασης, από καιρού εις καιρόν στο Αιγαίο. Αυξήσεις σε αυτές τις εντάσεις πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο διάστημα ειδικά στα θέματα ιδιοκτησίας. Πάλι βλέπουμε ενέργειες που μοιάζουν με αυτές που γίνονται στα Καρντάκ (σ.σ. τα Ίμια) και πάλι στα νησάκια ανοιχτά του Ντιντίμ, έγινε μία απόπειρα να μπει ελληνική σημαία σε ακατοίκητο έδαφος. Η ακτοφυλακή παρενέβη με τις κατάλληλες ενέργειες και κατέβασε τη σημαία από εκεί».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, ο Γιλντιρίμ μιλώντας για τα νησάκια στο Ντιντίμ, αναφέρθηκε σε δύο βραχονησίδες, στα ανοιχτά της πόλης Ντιντίμ, στην επαρχία του Αϊδινίου. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ

Από την άλλη, παρατίθεται ρεπορτάζ του nTV αναφέρεται ότι το περιστατικό έγινε την Παρασκευή, στα Hurşit Ada, ορολογία με την οποία οι Τούρκοι αναφέρονται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων.

Share This