Ιός του Δυτικού Νείλου: μεγαλώνει η λίστα με τις επικίνδυνες περιοχές – Major

Ιός του Δυτικού Νείλου: μεγαλώνει η λίστα με τις επικίνδυνες περιοχές

Ιός του Δυτικού Νείλου: μεγαλώνει η λίστα με τις επικίνδυνες περιοχές

Μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί 5 θάνατοι στη χώρα μας από τον ιό του Δυτικού Νείλου και το κακό είναι ότι η λίστα με τους επικίνδυνους Δήμους μεγαλώνει. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 77 ενώ οι Δήμοι που έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνοι είναι πλέον 39!

Στη λίστα με τις επικίνδυνες περιοχές έχουν ενταχθεί πλέον η Καλλιθέα, το Αιγάλεω και ο Πειραιάς, με τη Δυτική Αττική να σημειώνει ως αυτή τη στιγμή τα περισσότερα κρούσματα.

Η ειδική ομάδα εργασίας της επιτροπής για την πρόληψη και αντιμετώπιση των κρουσμάτων του υπ. Υγείας, συνέταξε χάρτη με τις επικίνδυνες περιοχές. Οι Δήμοι αυτοί είναι: Μεγαρέων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας, Ηλιουπόλεως, 2ο δημοτικό διαμέρισμα της Αθήνας, Καλλιθέας, Ηρακλείου, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Ωρωπού, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Τροιζηνίας Μεθάνων, Περάματος, Πειραιώς. Ακόμη, οι Δήμοι: Λουτρακίου, Χαλκίδας, Τανάγρας, Θηβαίων, Αλιάρτου, Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Νάουσας, Πέλλας, Σκύδρας, Παιονίας (Κιλκίας), Κομοτηνής, Κασσάνδρας και Μυλοποτάμου (Ρέθυμνο).

Τα συμπτώματα είναι πιθανό να εμφανιστούν από 2-15 μέρες μετά το τσίμπημα. Το 80% των ασθενών δεν παρουσιάζει συμπτώματα, ωστόσο το 20% θα εμφανίσει συμπτώματα. Τα συμπτώματα της λοίμωξης μοιάζουν με εκείνα της κοινής γρίπης. Κεφαλαλγία, πυρετός, ναυτία, μυαλγίες, διόγκωση των λεμφαδένων αλλά και εξάνθημα στο στήθος, πόνος στο στομάχι. Σε κίνδυνο είναι όμως άτομα άνω των 50 ετών που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις. Συμπτώματα όπως η ακαμψία του αυχένα, ο υψηλός πυρετός, η σύγχυση και οι σπασμοί θα πρέπει να οδηγήσουν χωρίς καθυστέρηση τα άτομα αυτά στο νοσοκομείο.

Share This